Wspaniałe Lody Miętowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 922 kalorie. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę, liście mięty, ciężki krem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Śmierć Lodami Czekoladowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubij razem żółtka i 1/2 szklanki cukru.
W ciężkim średnim rondlu na umiarkowanie małym ogniu wymieszać mleko, pozostały 1/4 szklanki cukru i miętę.
Podgrzewać do gotowania na parze, ale nie gotować, a następnie usunąć z ognia.
Chochla około 1/2 szklanki gorącego mleka w mieszaninę żółtka, stale ubijając, aby zapobiec gotowaniu jaj, a następnie powoli mieszać mieszaninę jaj z powrotem do gorącego mleka, stale ubijając.
Umieść na małym ogniu i gotować, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki (palec narysowany na łyżce pozostawi czystą ścieżkę), 5 do 6 minut (nie pozwól gotować lub krem będzie zsiadać). Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Ubij w gęstej śmietanie. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Budyń przetworzyć w maszynie do lodów, dodając posiekaną czekoladę w ostatniej chwili ubijania.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i zamrozić do twardego, około 3 godzin.