Wspaniałe czerwone, białe i niebieskie ciasto wymaga z grubsza 4 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.68 za porcję. Jedna porcja zawiera 592 kalorie, 6G białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 708 fanów. Mieszanka śmietany, ekstrakt z wanilii, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Wspaniałe czerwone, białe i niebieskie ciasto, Czerwone, białe i niebieskie ciasto, oraz Czerwony biały i niebieski tort.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 177°. masło dwie 9-calowe okrągłe patelnie ciasto, a następnie linii DNA z rundy papieru woskowego. Papier maślany i kurz patelnie z dodatkową mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Piekarnik
2
Do miski wrzucić mąkę tortową wraz z kakao, sodą oczyszczoną i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Tortowa
Kakao W Proszku
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Ubij masło i cukier w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego (wyposażonego w mocowanie łopatkowe, jeśli używasz miksera stojącego) ze średnią prędkością, aż dobrze się połączą, następnie dodaj olej i ubijaj, aż będzie bardzo blady i kremowy, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Mikser Stojący
Cukierki Peachie-o
4
Dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu i ubijaj w barwniku spożywczym, occie i ekstrakcie z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Kolor żywności
Ocet
Jajko
5
Zmniejsz prędkość do niskiej i wymieszaj w mieszaninie mąki i kwaśnej śmietany w partiach, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki i mieszając, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Mąka Uniwersalna
6
Podzielić ciasto między patelnie (około 3 filiżanki w każdej) i gładkie szczyty. RAP patelnie na ladzie kilka razy, aby usunąć wszelkie pęcherzyki powietrza.
7
Piec w środku piekarnika, aż drewniany kilof wyjdzie czysty i ciasto zaczyna się odciągać od boków patelni, 25 do 30 minut. Nie wyłączaj piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Schłodzić warstwy w patelniach na stojakach 10 minut, a następnie uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni. Odwróć warstwy na stojaki i Odklej papier woskowy. Całkowicie chłodne warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Nóż
1
Masło jedną 9-calową okrągłą patelnię do ciasta, a następnie dolną linię papierem woskowym. Papier maślany i kurz z odrobiną dodatkowej mąki, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Forma Na Ciasto
2
Do miski wrzucić mąkę tortową wraz z sodą oczyszczoną i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Tortowa
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Białka ubić w innej misce z mieszaniną śmietany do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Kwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
4
Ubij masło i cukier w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego (wyposażonego w mocowanie łopatkowe, jeśli używasz miksera stojącego) ze średnią prędkością, aż dobrze się połączą, następnie dodaj olej i ubijaj, aż będzie bardzo blady i kremowy, około 3 minut. Ubić w skórce i ekstrakcie z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Masło
Cukier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Mikser Stojący
Cukierki Peachie-o
5
Zmniejsz prędkość do niskiej i wymieszaj w mieszaninie mąki i śmietany w partiach, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki i mieszając, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Mąka Uniwersalna
6
Przenieść ciasto na patelnię i równomiernie rozprowadzić. Rap pan na ladzie kilka razy, aby usunąć wszelkie pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Piec w środku piekarnika, aż drewniany kilof wyjdzie czysty i ciasto zaczyna się odciągać od strony patelni, 25 do 30 minut. Schłodzić w patelni na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni. Odwróć warstwę na stojak i Odklej papier woskowy. Całkowicie chłodna warstwa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Piekarnik
Nóż
Patelnia
1
W dużej misce z miksturą elektryczną ubić Serek i masło, aż będzie kremowy i gładki. Ubić sokiem z cytryny, ekstraktem z wanilii i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Serek śmietankowy
Sok Z Cytryny
Masło
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Cukier cukierniczy przesiać do miski i dodać do masy serowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Serek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Mieszaj na niskiej prędkości, aż do włączenia, a następnie zwiększ prędkość do średniej-wysokiej I beat aż do gładkości.
1
Wyszczotkuj luźne okruchy z warstw ciasta za pomocą pędzla do ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
2
Umieść warstwę czerwonego aksamitu, od dołu do góry, na talerzu ciasta lub podstawce.
3
Rozprowadzić 1 szklankę lukru na warstwie. Przykryć białą warstwą, od spodu do góry i rozprowadzić kolejną filiżanką lukru. Góra z drugą warstwą czerwonego aksamitu, dół do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Funtów Jeżyn (około
4
Rozłóż cienką warstwę lukru po bokach i na wierzchu ciasta. (To się nazywa okruchy powłoki. To tamps dół wszelkie luźne okruchy, aby utrzymać je z górnej warstwy lukier i wypełnia wszelkie szczeliny. Jest to szczególnie ważne w przypadku warstw ciasta z czerwonego aksamitu.) Schłodzić lub krótko zamrozić ciasto, aż lukier będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Funtów Jeżyn (około
5
Rozłóż boki i wierzch ciasta z pozostałym lukrem. Schłodzić lub krótko zamrozić ciasto, aż lukier będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Funtów Jeżyn (około
1
Wrzucić razem owoce w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Niech ciasto do temperatury pokojowej przed podaniem i top z około 1 1/2 szklanki owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce
3
Podawać pozostałe owoce na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce
1
Warstwy ciasta mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone lub 1 tydzień wcześniej i zamrożone. Owiń dobrze w papier woskowy, a następnie w wytrzymałą, zamykaną plastikową torbę. Nie ma potrzeby rozmrażania przed złożeniem ciasta (ciasto łatwiej zamrozić, gdy warstwy są schłodzone lub zamrożone), ale pozostawić dużo czasu na rozmrożenie ciasta i osiągnięcie temperatury pokojowej po lukrowaniu. Ciasto można oszronić 1 dzień wcześniej i przechowywać w opiekaczu ciasta, schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej.