Wspaniałe czerwone, białe i niebieskie ciasto

Wspaniałe czerwone, białe i niebieskie ciasto
Wspaniałe czerwone, białe i niebieskie ciasto wymaga z grubsza 4 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.68 za porcję. Jedna porcja zawiera 592 kalorie, 6G białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 708 fanów. Mieszanka śmietany, ekstrakt z wanilii, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Wspaniałe czerwone, białe i niebieskie ciasto, Czerwone, białe i niebieskie ciasto, oraz Czerwony biały i niebieski tort.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 177°. masło dwie 9-calowe okrągłe patelnie ciasto, a następnie linii DNA z rundy papieru woskowego. Papier maślany i kurz patelnie z dodatkową mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Do miski wrzucić mąkę tortową wraz z kakao, sodą oczyszczoną i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka TortowaMąka Tortowa
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubij masło i cukier w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego (wyposażonego w mocowanie łopatkowe, jeśli używasz miksera stojącego) ze średnią prędkością, aż dobrze się połączą, następnie dodaj olej i ubijaj, aż będzie bardzo blady i kremowy, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj jajka, po jednym na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu i ubijaj w barwniku spożywczym, occie i ekstrakcie z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Kolor żywnościKolor żywności
OcetOcet
JajkoJajko
5
Zmniejsz prędkość do niskiej i wymieszaj w mieszaninie mąki i kwaśnej śmietany w partiach, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki i mieszając, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Podzielić ciasto między patelnie (około 3 filiżanki w każdej) i gładkie szczyty. RAP patelnie na ladzie kilka razy, aby usunąć wszelkie pęcherzyki powietrza.
7
Piec w środku piekarnika, aż drewniany kilof wyjdzie czysty i ciasto zaczyna się odciągać od boków patelni, 25 do 30 minut. Nie wyłączaj piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Schłodzić warstwy w patelniach na stojakach 10 minut, a następnie uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni. Odwróć warstwy na stojaki i Odklej papier woskowy. Całkowicie chłodne warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
NóżNóż
1
Masło jedną 9-calową okrągłą patelnię do ciasta, a następnie dolną linię papierem woskowym. Papier maślany i kurz z odrobiną dodatkowej mąki, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
2
Do miski wrzucić mąkę tortową wraz z sodą oczyszczoną i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka TortowaMąka Tortowa
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Białka ubić w innej misce z mieszaniną śmietany do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubij masło i cukier w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego (wyposażonego w mocowanie łopatkowe, jeśli używasz miksera stojącego) ze średnią prędkością, aż dobrze się połączą, następnie dodaj olej i ubijaj, aż będzie bardzo blady i kremowy, około 3 minut. Ubić w skórce i ekstrakcie z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
MasłoMasło
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Zmniejsz prędkość do niskiej i wymieszaj w mieszaninie mąki i śmietany w partiach, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki i mieszając, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Przenieść ciasto na patelnię i równomiernie rozprowadzić. Rap pan na ladzie kilka razy, aby usunąć wszelkie pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w środku piekarnika, aż drewniany kilof wyjdzie czysty i ciasto zaczyna się odciągać od strony patelni, 25 do 30 minut. Schłodzić w patelni na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni. Odwróć warstwę na stojak i Odklej papier woskowy. Całkowicie chłodna warstwa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
1
W dużej misce z miksturą elektryczną ubić Serek i masło, aż będzie kremowy i gładki. Ubić sokiem z cytryny, ekstraktem z wanilii i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Cukier cukierniczy przesiać do miski i dodać do masy serowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Mieszaj na niskiej prędkości, aż do włączenia, a następnie zwiększ prędkość do średniej-wysokiej I beat aż do gładkości.
1
Wyszczotkuj luźne okruchy z warstw ciasta za pomocą pędzla do ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2
Umieść warstwę czerwonego aksamitu, od dołu do góry, na talerzu ciasta lub podstawce.
3
Rozprowadzić 1 szklankę lukru na warstwie. Przykryć białą warstwą, od spodu do góry i rozprowadzić kolejną filiżanką lukru. Góra z drugą warstwą czerwonego aksamitu, dół do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
4
Rozłóż cienką warstwę lukru po bokach i na wierzchu ciasta. (To się nazywa okruchy powłoki. To tamps dół wszelkie luźne okruchy, aby utrzymać je z górnej warstwy lukier i wypełnia wszelkie szczeliny. Jest to szczególnie ważne w przypadku warstw ciasta z czerwonego aksamitu.) Schłodzić lub krótko zamrozić ciasto, aż lukier będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
5
Rozłóż boki i wierzch ciasta z pozostałym lukrem. Schłodzić lub krótko zamrozić ciasto, aż lukier będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1
Wrzucić razem owoce w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Niech ciasto do temperatury pokojowej przed podaniem i top z około 1 1/2 szklanki owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
3
Podawać pozostałe owoce na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
1
Warstwy ciasta mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone lub 1 tydzień wcześniej i zamrożone. Owiń dobrze w papier woskowy, a następnie w wytrzymałą, zamykaną plastikową torbę. Nie ma potrzeby rozmrażania przed złożeniem ciasta (ciasto łatwiej zamrozić, gdy warstwy są schłodzone lub zamrożone), ale pozostawić dużo czasu na rozmrożenie ciasta i osiągnięcie temperatury pokojowej po lukrowaniu. Ciasto można oszronić 1 dzień wcześniej i przechowywać w opiekaczu ciasta, schłodzone. Doprowadzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Papier WoskowanyPapier Woskowany

Składniki

1Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 kufla jeżyn1/2 kufla jeżyn340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekufel borówekkufel borówek3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprzesiana mąka tortowa, nie wyrastająca (przesiać przed pomiarem)przesiana mąka tortowa, nie wyrastająca (przesiać przed pomiarem)2Batoniki toffi Heathocet biały lub cydrocet biały lub cydr591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekakao naturalne niesłodzone (takie jak kakao Hershey ' a; nie z procesu holenderskiego ani z ekstra ciemnego kakao)kakao naturalne niesłodzone (takie jak kakao Hershey ' a; nie z procesu holenderskiego ani z ekstra ciemnego kakao)7691 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier dla cukiernikówcukier dla cukierników227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 opakowania serka śmietankowego (łącznie 20 uncji), zmiękczonego1/2 opakowania serka śmietankowego (łącznie 20 uncji), zmiękczonego3larges1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone i pistacjeprażone i pistacje32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny11 łyżka suszonego oreganostarta skórka z cytryny (najlepiej zrobić z mikrowłókien lub tarką)starta skórka z cytryny (najlepiej zrobić z mikrowłókien lub tarką)28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge(2 łyżki stołowe) czerwony barwnik spożywczy(2 łyżki stołowe) czerwony barwnik spożywczy0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśmietana zmieszana z 2 łyżkami wodyśmietana zmieszana z 2 łyżkami wody1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśmietana zmieszana z 1/4 szklanki wodyśmietana zmieszana z 1/4 szklanki wody2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 patyczka masła niesolonego, zmiękczonego1/2 patyczka masła niesolonego, zmiękczonego2Batoniki toffi Heathnestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekufel truskawek, najlepiej małe; połówka lub ćwiartka, jeśli dużakufel truskawek, najlepiej małe; połówka lub ćwiartka, jeśli duża
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn