Wschodnioindyjskie Warzywne Wypieki Samosa
Przepis East Indian Vegetable samosa ciasta może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje 78 centów za porcję. Ta przystawka ma 428 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonego kminku, curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Indyjska Zapiekanka Samosa, Easy Indian Samosa, oraz Samosa Potpie W Stylu Indyjskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać; pokroić w ćwiartki i gotować do miękkości w delikatnie wrzącej osolonej wodzie; odcedzić; tłucz ziemniaki grubo w dużej misce; dodać 1 szklankę drobno posiekanej cebuli, 3/4 szklanki rozmrożonego mrożonego groszku, 2 pokrojone w kostkę chili anaheim, 2 łyżki mielonej świeżej kolendry i 2 łyżki mielonej świeżej mięty.TOAST 1/2 łyżeczki nasion kminku na patelni na średnim ogniu, aż nasiona staną się aromatyczne i lekko pop; dodać do innych składników w dużej misce; ubić razem pozostałe przyprawy w filiżance lub mniejszej misce: 2 łyżki świeżego soku z cytryny lub 2 łyżki soku z limonki, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżeczki mielonej kolendry, 1 1/2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1 łyżeczka pasty imbirowo-czosnkowej (lub 1/2 łyżeczki każda) i 1 1/4 łyżeczki drobnego morza sól; składniki wlać do miski; delikatnie mieszać, aż mieszanina zostanie dokładnie połączona.Zmierz wszystkie proste domowe składniki ciasta w dużej misce robota kuchennego; składniki przetwarzaj przez minutę lub aż ciasto uformuje się w kulkę.Umieść ciasto na czystej gładkiej powierzchni posypanej mąką; zwiń w arkusz ciasta o grubości od 1/8 do 1/4 cala; posypać mąką, aby zapobiec przywieraniu wałka do ciasta w razie potrzeby.Wytnij arkusz ciasta na okręgi, naciskając dużą szklankę do picia nad ciastem, w razie potrzeby ponownie zwijając resztki; powtarzaj proces, aż całe ciasto zostanie użyte.Umieść stojak piekarnika do pozycji środkowej; Rozgrzej piekarnik do 204°. łyżka około 1 łyżka samosa warzyw nadzienie na jednej połowie każdego okręgu ciasta, pozostawiając 1/2-calowy granicy (dodać tylko tyle nadzienie bez overstuffing); złożyć każde ciasto okrąg na pół, aby utworzyć obrót; naciśnij okrągły Brzeg obrotów delikatnie widelcem (jeśli masz resztki nadzienie, może służyć jako smaczne indyjskie sałatka ziemniaczana później!).Obroty unieść metalową szpatułką; ułożyć na nasmarowanej blasze; posmarować oliwą z oliwek.Piec 15-20 minut, lub do złotego koloru.Podawać z głównym szarym chutney lub miętowym chutney i cieszyć się!