Wschodnioindyjskie Warzywne Wypieki Samosa

Wschodnioindyjskie Warzywne Wypieki Samosa
Przepis East Indian Vegetable samosa ciasta może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje 78 centów za porcję. Ta przystawka ma 428 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonego kminku, curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Indyjska Zapiekanka Samosa, Easy Indian Samosa, oraz Samosa Potpie W Stylu Indyjskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki obrać; pokroić w ćwiartki i gotować do miękkości w delikatnie wrzącej osolonej wodzie; odcedzić; tłucz ziemniaki grubo w dużej misce; dodać 1 szklankę drobno posiekanej cebuli, 3/4 szklanki rozmrożonego mrożonego groszku, 2 pokrojone w kostkę chili anaheim, 2 łyżki mielonej świeżej kolendry i 2 łyżki mielonej świeżej mięty.TOAST 1/2 łyżeczki nasion kminku na patelni na średnim ogniu, aż nasiona staną się aromatyczne i lekko pop; dodać do innych składników w dużej misce; ubić razem pozostałe przyprawy w filiżance lub mniejszej misce: 2 łyżki świeżego soku z cytryny lub 2 łyżki soku z limonki, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżeczki mielonej kolendry, 1 1/2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1 łyżeczka pasty imbirowo-czosnkowej (lub 1/2 łyżeczki każda) i 1 1/4 łyżeczki drobnego morza sól; składniki wlać do miski; delikatnie mieszać, aż mieszanina zostanie dokładnie połączona.Zmierz wszystkie proste domowe składniki ciasta w dużej misce robota kuchennego; składniki przetwarzaj przez minutę lub aż ciasto uformuje się w kulkę.Umieść ciasto na czystej gładkiej powierzchni posypanej mąką; zwiń w arkusz ciasta o grubości od 1/8 do 1/4 cala; posypać mąką, aby zapobiec przywieraniu wałka do ciasta w razie potrzeby.Wytnij arkusz ciasta na okręgi, naciskając dużą szklankę do picia nad ciastem, w razie potrzeby ponownie zwijając resztki; powtarzaj proces, aż całe ciasto zostanie użyte.Umieść stojak piekarnika do pozycji środkowej; Rozgrzej piekarnik do 204°. łyżka około 1 łyżka samosa warzyw nadzienie na jednej połowie każdego okręgu ciasta, pozostawiając 1/2-calowy granicy (dodać tylko tyle nadzienie bez overstuffing); złożyć każde ciasto okrąg na pół, aby utworzyć obrót; naciśnij okrągły Brzeg obrotów delikatnie widelcem (jeśli masz resztki nadzienie, może służyć jako smaczne indyjskie sałatka ziemniaczana później!).Obroty unieść metalową szpatułką; ułożyć na nasmarowanej blasze; posmarować oliwą z oliwek.Piec 15-20 minut, lub do złotego koloru.Podawać z głównym szarym chutney lub miętowym chutney i cieszyć się!
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
Kolendra MielonaKolendra Mielona
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sól Morska DrobnaSól Morska Drobna
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Chutney MiętowyChutney Miętowy
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
świeża Miętaświeża Mięta
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jules Taylor Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Jules Taylor Gruner Veltliner
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn