Wołowina z szalotkami, pomidorami i imbirem
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Wołowina z szalotki, pomidor, i imbir może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.76 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, pomidory, sos hoisin, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Imbir i Scallions wołowina, Imbirowo-Hoisin wołowina i szalotki na chrupiących ciastkach z makaronem, oraz Imbir i szalotka wieprzowina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój wołowinę na ziarno w cienkie paski o długości około 2 cali (o grubości 1/4 cala). W dużej misce, ubić razem sherry, sos sojowy, olej sezamowy, skrobia kukurydziana, i cukier.
Dodać wołowinę i dobrze wymieszać. Odstawić.
Rozgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju i podgrzewać do bardzo gorącego.
Dodać białka scallion i mieszaniny wołowiny na patelni, ułóż go w jednej warstwie, i gotować, bez mieszania, aż dobrze rumiane na dole i nadal różowawy wewnątrz, o 1 minutę. (Kluczowe jest, aby tylko częściowo gotować mięso na tym etapie, ponieważ zostanie ono ukończone gotowanie później w sosie.)
Powrót patelni do ognia i dodać pozostały olej.
Dodać imbir i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund do 1 minuty (tylko kilka sekund, Jeśli za pomocą młodego imbiru).
Dodaj zielenie scallion i pomidory i gotować, aż lekko zmięknie i sosy, a skórka pomidora zaczyna się marszczyć, o 1 minutę. Powrót wołowiny i wszelkie zebrane sok na patelni, dodać sos hoisin, i gotować, mieszając, aż gruby, o 30 sekund więcej. Doprawić do smaku.
Przełożyć na półmisek i od razu podawać z ryżem.