Wołowina z sosem Pizzaiola
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wołowiny z sosem Pizzaiola. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.96 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 258 kalorii, 27g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka świeżo liści bazylii, papryka, łopatka wołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek z sosem pizzaiola, Steki z polędwicy z sosem pizzaiola, oraz London Broil w sosie Pizzaiola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać łopatkę wołową, aby usunąć niepożądane zapachy, osuszyć ręcznikiem papierowym i umieścić na talerzu. W małej misce, aby pocierać wołowinę, łącząc przyprawy Smokey Rotisserie i czosnek pieprz. Pocierać przyprawy na wszystkich powierzchniach wołowiny, przykryć arkuszem folii i odstawić na co najmniej 30 minut i do 2 godzin w temperaturze pokojowej. (Przyprawy faktycznie zaczną "leczyć" mięso.);
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute i gotować cebulę, czosnek, i czerwone i zielone papryki, aż cebula zaczynają się przeźroczyste i papryki zaczynają mięknąć, uważając, aby nie spalić czosnek. Wymieszać z pietruszką, bazylią i oregano.
Dodać pokruszone pomidory i liść laurowy. Na średnim ogniu doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i pozostawić na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W patelni pieca dowód ciepła 1 łyżka oliwy z oliwek na dużym ogniu, i sear wszystkie strony wołowiny. Przykryć patelnię (pokrywką lub folią) i przenieść do piekarnika, aby zakończyć, doprowadzając do temperatury wewnętrznej 115 Stopni F, na termometrze natychmiastowego odczytu, na średnio rzadkie (około 30 minut).
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut.
Pokroić wołowinę na steki i przenieść do naczynia do serwowania. W razie potrzeby podgrzej SOS pizziola, Usuń liść laurowy i łyżkę na mięsie.