Wołowina z papryką słodką
Wołowina ze słodką papryką to przepis bezglutenowy na 6 porcji. Jedna porcja zawiera 702 kalorie , 37 g białka i 27 g tłuszczu . Za 2,08 USD za porcję przepis ten pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga bazylii, oliwy z oliwek, pieprzu i ryżu. Niewiele osób przygotowało ten przepis, ale jeden powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Rozdrobniona pieczona wołowina faszerowana słodkimi ziemniakami (całe 30 i PALEO) , Pieczone oliwki i papryka oraz Pieczone faszerowane papryki .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę na oleju, aż się zrumieni, około 4 minuty; odcedź.
Wyjmij i odstaw. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, paprykę i czosnek na maśle, aż będą chrupiące i miękkie.
Dodaj pomidory i przyprawy; dobrze wymieszaj. Włóż mięso z powrotem do patelni; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 35-40 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.