Wołowina Yakitori

Wołowina Yakitori
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj wołowiny Yakitori. Ten przepis służy 12 i kosztuje 69 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 73 kalorie, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, imbir, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Wołowina Yakitori, Polędwica Wołowa Yakitori, oraz Grill w stylu japońskim: kurczak Yakitori, Wołowina z imbirem i soją, 5 przypraw i sezam smażony Ahi.

Instrukcje

1
Aby zrobić marynatę, połącz mirin, sos sojowy, rosół z kurczaka, imbir i czosnek w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zalać marynatą do płytkiego naczynia wystarczająco dużego, aby pomieścić mięso i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Pokrój wołowinę na 24 (1–calowe) kwadraty o grubości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Dodać wołowinę do ostudzonej marynaty, wymieszać równomiernie płaszcz, i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5
Pokrój pokrojoną zieloną cebulę na trzy części. Namoczyć 12 (od 4 do 6 cali) bambusowych szaszłyków w wodzie przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
2 kawałki wołowiny i zielonej cebuli, na przemian, na jednym końcu każdego szaszłyku. Grilluj szaszłyki, aż mięso będzie ładnie rumiane i trochę różowe w środku, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Przełożyć szaszłyki na talerz lub mały talerz i posypać sezamem. Ustaw talerz na tacy rozgrzewającej, aby utrzymać ciepło, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1
Marynować wołowinę do 8 godzin, w lodówce. Najlepiej szaszłykować mięso i grillować tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn