Wołowina Wellington z pasztetem z ostryg

Wołowina Wellington z pasztetem z ostryg
Beef Wellington z pasztetem z ostryg to danie główne dla 6 osób. Za 4,03 dolara za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 706 kalorii, 25 g białka i 57 g tłuszczu. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Foodnetwork wymaga grzybów, bułki tartej, jajka i sherry. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to europejskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 43%. Podobne przepisy obejmują wołowinę Wellington, wołowinę Wellington i wołowinę Wellington.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Polędwiczkę natrzyj solą i pieprzem i lekko posmaruj olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Rozgrzej 1 łyżkę oleju i masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Połóż polędwicę na patelni i lekko podsmaż mięso na całej powierzchni, łącznie z końcówkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Zdejmij mięso z patelni i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Jeśli to konieczne, dodaj więcej oleju na patelnię, następnie dodaj szalotkę i czosnek i smaż przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj grzyby i smaż jeszcze 2–3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8
Dodaj ostrygi i sherry i gotuj, aż ostrygi staną się nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
9
Zdjąć z ognia i pozostawić do lekkiego ostygnięcia.
10
Odcedź płyn i połącz mieszaninę z bułką tartą w misie robota kuchennego. Przetwarzaj, aż masa będzie dobrze wymieszana i prawie gładka. Wyłóż durszlak kilkoma warstwami gazy i nałóż na niego pasztet. Pozostawić do odcieknięcia na 10 do 15 minut. Jeśli pasztet wydaje się zbyt wilgotny, podnieś brzeg gazy, skręć ją razem i wyciśnij nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Pokroić W Kostkę O Boku 1/2 Cala,Pokroić W Kostkę O Boku 1/2 Cala,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Rozwałkuj ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni, tworząc prostokąt o grubości mniejszej niż 1/4 cala. Na środek ciasta nałóż trochę pasztetu i rozprowadź go, aby uzyskać kształt podobny do polędwicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FrancuskieCiasto Francuskie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pokroić W Kostkę O Boku 1/2 Cala,Pokroić W Kostkę O Boku 1/2 Cala,
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Połóż mięso na pasztecie; następnie przykryj wierzch i boki mięsa pozostałym pasztetem. Owiń ciasto wokół polędwicy, zachodząc na brzegi, tworząc szew. Zwilż krawędzie wodą i lekko dociśnij, aby uszczelnić. Odetnij górną warstwę ciasta z obu końców i załóż końce na boki mięsa, zamykając jak poprzednio. Ostrożnie obróć owiniętą w ciasto polędwicę i ułóż łączeniem do dołu na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokroić W Kostkę O Boku 1/2 Cala,Pokroić W Kostkę O Boku 1/2 Cala,
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
13
Posmaruj ciasto rozmąconym jajkiem. W razie potrzeby udekoruj górę wzorami wyciętymi z resztek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
14
Posmaruj wycięcia roztrzepanym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
15
Piecz polędwicę przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złotobrązowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
16
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn