Wołowina W Stylu Burgundzkim
Wołowina w stylu burgundzkim może być dobrym przepisem na poszerzenie głównego repertuaru dań. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.08 za porcję. Jedna porcja zawiera 746 kalorii, 66g białka, oraz 40 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, masło, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Boeuf Bourguignon (Gulasz Wołowy Po Burgundzku), Wołowina Burgund, oraz Wołowina Burgund.
Instrukcje
W małej misce wymieszać bulion wołowy, mąkę, pastę pomidorową i demi glace; odstawić.
Kapie boczek ciepła w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodać wołowinę i gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron.
Usuń wołowinę z patelni; odstawić. Wymieszać wino sherry na patelni.
Umieścić pietruszkę, rozmaryn, tymianek, i liść laurowy w kwadracie gazę.
Ułożyć bukiet ziół w sosie.
Powrót wołowiny na patelni. Przykryć i dusić na małym ogniu przez około 3 godziny, lub aż wołowina będzie miękka.
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu.
Grzyby podsmażyć, aż lekko rumiane.
Dodaj do mięsa na patelni i kontynuuj gotowanie 15 minut. Odrzuć bouquet garni.
Podawać w naczyniu zapiekanym, posypanym natką pietruszki.