Wołowina w sosie własnym w wolnowarze
Jeśli chcesz dodać więcej europejskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, wołowina au jus w wolnowarze może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,72 dolara za porcję otrzymujesz sos dla 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 199 kalorii . Ten przepis z Taste of Home ma 41 fanów. Udaj się do sklepu i kup bulion wołowy, paprykę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i Whole 30. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 95% , co jest znakomitym wynikiem. Francuskie dipy z au jus , tartlet z polędwicy kangura z sosem ze słodkich ziemniaków i pomidorów oraz zupa z jęczmienia wołowego w wolnowarze są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przekrój pieczeń na pół. Na dużej patelni pokrytej sprayem do gotowania, zrumień mięso ze wszystkich stron na średnio-wysokim ogniu.
Umieść cebulę w wolnowarze o pojemności 5 qt. Na wierzchu ułóż mięso.
Wymieszaj bulion, sos, czosnek i pieprz; zalej mięso. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-7 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Przenieś mięso na deskę do krojenia.
Odstawić na 10 minut. Pokroić mięso na cienkie plasterki i włożyć z powrotem do wolnowaru; podawać z sokami z gotowania i cebulą.