Wołowina Stroganoff z pieprzem Spaetzle

Wołowina Stroganoff z pieprzem Spaetzle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wołowiny Stroganoff z pieprzonym Spaetzle. Na $6.0 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 996 kalorii, 36g białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jeśli masz masło, grzyby cremini, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wołowina Stroganoff-oryginalnie stworzona dla rosyjskiej rodziny Stroganoff przez francuskiego szefa kuchni, ulubieńca rodziny w moim domu, Rolada Wołowa Z Koperkiem Spaetzle, oraz Zupa Z Mięsem Pieprzowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej, głębokiej patelni podsmażyć na umiarkowanym ogniu, roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj pierścienie szalotki i smażyć aż półprzezroczyste, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodać cukier i ocet i kontynuować gotowanie, aż bursztyn w kolorze i zagęścić do konsystencji melasy, o 20 protokół. Czy z wyprzedzeniem: szalotki mogą być wykonane z wyprzedzeniem i schłodzone, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CukierCukier
1
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia i trzymaj na wolnym ogniu. Napełnij dużą miskę bardzo zimną lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
GarnekGarnek
2
W drugiej dużej misce, ubić razem mąkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W blenderze połącz jajka, śmietanę i 1 szklankę wody. Czysty, aż będzie gładki, następnie dodaj do mieszanki mąki i wymieszaj, aby połączyć (konsystencja powinna być trochę grubsza niż ciasto naleśnikowe, więc dostosuj więcej mąki lub więcej wody w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Pracując nad ledwo gotującą się wodą, przepuść połowę ciasta przez spaetzlemaker, młyn spożywczy lub durszlak.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
5
Pozwól Spaetzle unosić się na powierzchniytego zajmie około 1 minutewait 30 sekund, a następnie użyj skimmera siatkowego lub łyżki szczelinowej i przenieś spaetzle do miski z lodowatą wodą. Po ostygnięciu przełożyć spaetzle na durszlak, aby osuszyć. Powtórz z pozostałym ciasto. DO AHEAD: Spaetzle mogą być wykonane z wyprzedzeniem i schłodzone, w hermetycznym pojemniku, do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
SkimmerSkimmer
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
W małej misce, wymieszać razem crme frache i pieprz. Crme frache powinien mieć intensywną nutę pieprzu, więc w razie potrzeby dodaj więcej pieprzu do smaku. DO AHEAD: crme frache może być wykonany z wyprzedzeniem i schłodzony, w hermetycznym pojemniku, do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
W dużej patelni saut na umiarkowanie wysokim ogniu, ciepła 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać 1/2 grzyby i smażyć na złoty kolor, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
3
Dodać 1/2 czosnek, szalotki, i tymianek i kontynuować sauting aż szalotki są miękkie, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
4
Dodaj 3 łyżki octu i kontynuuj gotowanie, aż ocet zostanie prawie całkowicie odparowany, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
5
Przełożyć do dużej miski i powtórzyć z pozostałą oliwą z oliwek, grzybami, czosnkiem, szalotką, tymiankiem i octem. Gdy wszystkie grzyby sauted, rezerwy o 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Pozostałe grzyby przełożyć do blendera, dodać bulion wołowy i oczyścić do uzyskania gładkiej konsystencji. Przy włączonym blenderze powoli dodawać olej z pestek winogron i olej truflowy, jeśli jest używany, i kontynuować przetwarzanie, aż sos będzie gładki, napowietrzony i zemulgowany, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz odrobiną octu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Z Pestek WinogronOlej Z Pestek Winogron
Olej TruflowyOlej Truflowy
Bulion WołowyBulion Wołowy
GrzybyGrzyby
OcetOcet
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Steki przyprawiamy solą i pieprzem. W dużej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek, aż będzie gorąca, ale nie palenie. Gotować steki do pożądanej doneness, o 4 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do deski do krojenia, jak zrobić i namiot z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Pozostaw na około 5 minut przed podaniem.
1
W małym rondlu na małym ogniu rozgrzać grzyby. Po ogrzaniu przełożyć do sosu lub innego naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W dużej patelni podsmażyć na umiarkowanie wysokim ogniu, roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj 1/2 spaetzle i smażyć bez mieszania, aż złoty kolor na dole, 2 do 3 protokół.
4
Dodaj pozostałe spaetzle, zarezerwowane 1/2 Puchar grzybów, i szalotka Marmolada i smażyć, aż ogrzane przez, 3 do 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarmoladaMarmolada
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
5
Cienko pokroić steki i ułożyć mięso na małym talerzu. Na mięso polać crme frache i posypać koperkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
KoperKoper
MięsoMięso
6
Podawać natychmiast.

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweostra papryka, jeśli to możliwe wędzonaostra papryka, jeśli to możliwe wędzona4Steki z polędwicy wołowej (w sumie około 2 funty)Steki z polędwicy wołowej (w sumie około 2 funty)1porcja startego parmezanuświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do smakuświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do smaku2Spód: okruszki z herbatników grahamkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecrème fraîchecrème fraîche340papryka habanerofiliżanki (o grzybach black trumpet, portobello lub cremini, dokładnie oczyszczone i grubo posiekanefiliżanki (o grzybach black trumpet, portobello lub cremini, dokładnie oczyszczone i grubo posiekane2larges(częściowo & )(częściowo & )9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży koperek, mielonyświeży koperek, mielony4gałązkiświeży tymianek, liście usunięte i posiekaneświeży tymianek, liście usunięte i posiekane5goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z pestek winogronolej z pestek winogron1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1szalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana10szalotki, pokrojone poprzecznie na pierścienie o grubości około 1/4 calaszalotki, pokrojone poprzecznie na pierścienie o grubości około 1/4 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet sherryocet sherry6Spód: okruszki z herbatników grahamocet sherry, plus więcej do smakuocet sherry, plus więcej do smaku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2Spód: okruszki z herbatników grahamolej truflowy (opcjonalnie)olej truflowy (opcjonalnie)2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn