Wołowina po burgundzku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 674 kalorii. Mieszanka gałązek tymianku, wina, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku.
Instrukcje
1
Tymianek, liście laurowe i rozmaryn ułożyć na małym kawałku gazetki i zawiązać szczelnie sznurkiem rzeźniczym; odstawić.2
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szyjki Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Sznurek Rzeźniczy
2
Umieść boczek w dużym garnku z grubym dnem lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będzie chrupiący, o 15 protokół.3meanhile, umieścić mąkę i odmierzoną sól i pieprz w dużej misce i ubijać do połączenia; odstawić. Pokroić pieczeń z nadmiaru tłuszczu i ścięgna i pokroić w kostkę 1-1 / 2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieścić mięso w mieszaninie mąki i wrzucić do równomiernie płaszcz; odstawić.4gdy boczek jest gotowy, wyjmij go łyżką szczelinową na mały papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i odłóż na bok.5. nadmiar mąki odciąć z około jednej trzeciej wołowiny i dodać do garnka. Gotować, mieszając rzadko, aż rumiane na całym, o 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Wyjąć do dużej płyty lub miski. Powtórz z pozostałym mięsem w 2 kolejnych partiach, dodając olej w razie potrzeby, jeśli garnek wydaje się suchy; Ustaw rumiane mięso i miskę z nadmiarem mieszaniny mąki na bok.6
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Dodaj koniak lub brandy do garnka, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dołu i gotować, aż Likier odparuje, o 1 minutę.7zmienić mięso i wszelkie zgromadzone soki w misce do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Koniak
Alkohol
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Dodać koncentrat pomidorowy i nadmiar mieszanki mąki z miski i mieszać, aż mięso jest równomiernie pokryte.8zwiększyć ogień do wysokiej i dodać wino, bulion lub bulion, wiązkę ziół i cukier. Wymieszać, aby połączyć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 1 godzinę. W międzyczasie oczyścić grzyby i przyciąć łodygi; odstawić.9
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodać grzyby, cebulę i czosnek i wymieszać, aby połączyć. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie, o 1 godzinę więcej.10
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Usunąć i wyrzucić wiązkę ziół.
9
Dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
10
Posypać natką pietruszki i boczkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)