Wołowina Po Burgundzku

Wołowina Po Burgundzku
Wołowina po burgundzku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 674 kalorii. Mieszanka gałązek tymianku, wina, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku.

Instrukcje

1
Tymianek, liście laurowe i rozmaryn ułożyć na małym kawałku gazetki i zawiązać szczelnie sznurkiem rzeźniczym; odstawić.2
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2
Umieść boczek w dużym garnku z grubym dnem lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będzie chrupiący, o 15 protokół.3meanhile, umieścić mąkę i odmierzoną sól i pieprz w dużej misce i ubijać do połączenia; odstawić. Pokroić pieczeń z nadmiaru tłuszczu i ścięgna i pokroić w kostkę 1-1 / 2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieścić mięso w mieszaninie mąki i wrzucić do równomiernie płaszcz; odstawić.4gdy boczek jest gotowy, wyjmij go łyżką szczelinową na mały papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i odłóż na bok.5. nadmiar mąki odciąć z około jednej trzeciej wołowiny i dodać do garnka. Gotować, mieszając rzadko, aż rumiane na całym, o 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Wyjąć do dużej płyty lub miski. Powtórz z pozostałym mięsem w 2 kolejnych partiach, dodając olej w razie potrzeby, jeśli garnek wydaje się suchy; Ustaw rumiane mięso i miskę z nadmiarem mieszaniny mąki na bok.6
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Dodaj koniak lub brandy do garnka, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dołu i gotować, aż Likier odparuje, o 1 minutę.7zmienić mięso i wszelkie zgromadzone soki w misce do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
KoniakKoniak
AlkoholAlkohol
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Dodać koncentrat pomidorowy i nadmiar mieszanki mąki z miski i mieszać, aż mięso jest równomiernie pokryte.8zwiększyć ogień do wysokiej i dodać wino, bulion lub bulion, wiązkę ziół i cukier. Wymieszać, aby połączyć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 1 godzinę. W międzyczasie oczyścić grzyby i przyciąć łodygi; odstawić.9
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodać grzyby, cebulę i czosnek i wymieszać, aby połączyć. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie, o 1 godzinę więcej.10
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Usunąć i wyrzucić wiązkę ziół.
9
Dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
10
Posypać natką pietruszki i boczkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
11
Udostępnij Ten Przepis
12
Drukuj
13
E-mail
14
Zapisywanie (199)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn