Wołowina i groszek śnieżny z makaronem Panfried
Wołowina i groszek śnieżny z makaronem Panfried może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 35g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.77 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz groszek śnieżny, sos ostrygowy, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makaron udon orzechowy z groszkiem śnieżnym, Chiński makaron jajeczny z wędzoną kaczką i groszkiem śnieżnym, oraz Makaron Japoński z grzybami i groszkiem śnieżnym.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami opakowania, a następnie osuszyć w durszlaku.
Wymieszaj sos ostrygowy, sos sojowy, cukier, skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka.
Podgrzać 1 łyżka oleju w patelni 10-calowy nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj makaron na patelni, naciskając je gumową szpatułką, aby utworzyć ciasto, i gotować, aż spód będzie złoty, 2 do 3 protokół. Odwróć ciasto i skrop 1 łyżkę oleju wokół boków ciasta, następnie gotuj, aż spód będzie złoty, 2 do 3 minut.
Ciasto z makaronem przełożyć na deskę do krojenia i pokroić na ćwiartki.
Rozgrzać 1/2 łyżka oleju w woku lub 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż zacznie palić. Groszek śnieżny smażyć ze szczyptą soli, aż stanie się jasnozielony, 1 do 2 minut, a następnie przenieść na talerz.
Dodać 2 łyżki oleju do woka i podsmażyć szalotki i imbir z 1/4 łyżeczki soli 30 sekund.
Dodaj połowę wołowiny i gotować, niezakłócony, 45 sekund, następnie stir-smażyć, aż wołowina jest tylko rumiane, 1 do 2 minut więcej.
Przełożyć na talerz z groszkiem śnieżnym.
Dodać pozostałą łyżkę oleju i gotować pozostałą wołowinę w ten sam sposób.
Ponownie wymieszać sos, następnie dodać do woka i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z wołowiną i groszkiem śnieżnym, a następnie podawać łyżkami na wierzchu ciasta z makaronem.