Wołowina i Chili z trzema fasolami

Wołowina i Chili z trzema fasolami
Wołowina i Chili z trzema fasolami mogą być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis serwuje 9 i kosztuje 1,26 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 28g białka, oraz 10g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką chili w proszku, gulasz wołowy, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Przynosi ci smak domu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 5 godzin i 20 minut. Jest idealny do Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solid spoonacular wynik 57%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak 9th Annual Chili Contest: Entry-Beef, Chorizo i Bean Taco Chili + cotygodniowe Menu, Chili z wołowiną i fasolą, oraz Chili z wołowiną i fasolą.

Instrukcje

1
Posyp wołowinę chili w proszku. Na dużej patelni na średnim ogniu zrumienić wołowinę i cebulę na oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Tymczasem w 5-qt. powolna kuchenka pokryta sprayem do gotowania, połącz fasolę, pomidory, bulion, koncentrat pomidorowy, jalapenos, brązowy cukier, czosnek, sól, pieprz i kminek. Dodaj wołowinę, cebulę i kapanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
FasolaFasola
BulionBulion
KminekKminek
CebulaCebula
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
3
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 5-6 godzin lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
4
W razie potrzeby podawaj ze śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana

Wyposażenie

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to moje najlepsze typy na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 20 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia22
Magazyn