Wołowina i brokuły w stylu restauracji
Wołowina i brokuły w stylu restauracji 1 godzina od początku do końca. To danie główne ma 300 kalorii, 23G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. 2049 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka okrągłego steku wołowego, sosu ostrygowego, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 92%. Podobne przepisy to Smażona wołowina i brokuły w restauracji, Smażona wołowina i brokuły w restauracji, oraz Smażona wołowina i brokuły w restauracji.
Instrukcje
Wymieszaj w misce sos ostrygowy, olej sezamowy, sherry, sos sojowy, cukier i skrobię kukurydzianą i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Kawałki steku przełożyć do płytkiej miski, polać mięsem sosem ostrygowym, dobrze wymieszać i marynować przez co najmniej 30 minut w lodówce.
Rozgrzej olej roślinny na woku lub dużej patelni na średnim ogniu i dodaj imbir i czosnek.
Pozwól im skwierczeć w gorącym oleju przez około 1 minutę, aby posmakować oleju, a następnie wyjmij i wyrzuć. Dodaj brokuły, Wrzuć i wymieszaj gorący olej, aż będzie jasnozielony i prawie miękki, 5 do 7 minut.
Wyjmij brokuły z woka i odstaw na bok.
W razie potrzeby wlej trochę więcej oleju do woka, wymieszaj i wrzuć wołowinę z marynatą, aż sos utworzy glazurę na wołowinie, a mięso nie będzie już różowe, około 5 minut. Włóż ugotowane brokuły do woka i mieszaj, aż mięso i brokuły się podgrzają, około 3 minut.