Wołowina Faszerowana Homarem Wellington

Wołowina Faszerowana Homarem Wellington
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wołowiny nadziewanej homarem Wellington. Za 4,48 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 14 porcji z 432 kalorii, 34g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, bułkę tartą, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól, możesz podążać za tym daniem głównym z Przepis Na Obroty Jabłek jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwica wołowa faszerowana homarem, Beef Wellington, oraz Beef Wellington dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Za pomocą nożyczek kuchennych przeciąć muszle homara; ostrożnie usuń homara i posiekaj. Na małej patelni wymieszaj homara, śmietanę, tymianek, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotuj 3-5 minut lub do momentu, gdy Homar będzie jędrny i nieprzezroczysty. Wyrzuć gałązki tymianku. Dodać bułkę tartą; odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Zrób wzdłużną szczelinę w dół środka polędwicy z dokładnością do 1/2 cala. DNA. Otwórz mięso, aby leżało płasko.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Umieść mieszankę homara na środku. Zamknij polędwicę; zawiąż kilka razy sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
4
Posyp pozostałą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
5
Umieść polędwicę w natłuszczonej 15-calowej. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia; złóż końce pod polędwicą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Piec bez przykrycia w temperaturze 475° przez 20-25 minut lub do zrumienienia. Schłodzić do temperatury pokojowej; przechowywać w lodówce do schłodzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozłóż jeden arkusz ciasta francuskiego; pokrój wzdłuż jednej linii zagięcia, tworząc dwa prostokąty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
8
Wytnij mniejszy prostokąt na 6 cali. x 3-w. prostokąt; w razie potrzeby użyj pozostałego elementu do dekoracji. Zwilżyć 6 cali. krawędź dużego prostokąta z wodą. Przymocuj mniejszy prostokąt wzdłuż tej krawędzi, lekko naciskając, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Rozwałkuj 2 cale. dłuższy niż polędwica z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Przełóż na nie natłuszczoną blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
11
Posmaruj białkiem jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
12
Wyjmij i wyrzuć sznurek kuchenny z polędwicy; umieść na cieście.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
13
Rozwałkuj pozostałe ciasto francuskie na prostokąt 8 cali. szeroki i 5 cali. dłużej niż polędwica; umieść na mięsie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
14
Posmaruj brzegi ciasta wodą; zagnij krawędzie pod mięsem. Ostrym nożem wykonaj cztery cięcia na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
15
Posmaruj masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
16
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 40 minut (mięso będzie gotowane do średniego wysmażenia); przykryj luźno folią, aby w razie potrzeby nie przesadziła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
17
Przełóż na półmisek do serwowania.
18
Odstaw na 15 minut przed pokrojeniem.

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa naprawdę dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Julien Brocard Chablis Boissonneuse z 4 Poza 5 Ocena wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Julien Brocard Chablis Boissonneuse
Julien Brocard Chablis Boissonneuse
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia13
Magazyn