Wołowina Fajita Nachos
Wołowina Fajita nachos może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masy ser, czosnek, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny i 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak Fajita Nachos, Veggie Fajita Arkusz Pan Nachos, oraz Wideo: Fajita" Nachos " z Avocado Crema dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć oliwę z oliwek, sok z limonki, czosnek, papryka chipotle, i kolendry w misce robota kuchennego lub blendera. Zmiksować aż do całkowitego połączenia.
Umieść stek w dużej plastikowej torbie lub naczyniu do pieczenia.
Zalać marynatą i upewnić się, że odpowiednio pokrywa mięso. Szczelnie zamknąć worek lub przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 24 godziny. Kiedy gotowy do nachos, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Podgrzej grill na świeżym powietrzu lub patelnię do grillowania w pomieszczeniach (lub możesz użyć patelni).
Skropić trochę oliwy z oliwek na grillu i grillować mięso na bardzo dużym ogniu, około 4 minut na stronę. (Skręć o 45 stopni w połowie po obu stronach, aby uzyskać sprytne ślady grilla.)
Wyjąć stek z grilla i odstawić do rest.In duża patelnia, podgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i paprykę i gotować przez 3 do 5 minut, lub aż warzywa są nieco miękkie i zaczynają się czarne kawałki.
Zdjąć z ognia i odstawić. Połowę steku pokroić w paski na ziarno, a następnie pokroić plastry na mniejsze kawałki.
Umieścić smażone warzywa na desce do krojenia i z grubsza posiekać, aby je na mniejsze kawałki. Ułóż chipsy tortilla na dużym, żaroodpornym talerzu(lub blasze z ciastkami.)
Posypać dużą ilością sera na całej górze.
Umieść talerz w piekarniku na około 3 minuty, na tyle długo, aby stopić ser (ale nie spalić chipsów.)
Wyjąć z piekarnika, następnie obficie posypać papryką, cebulą i posiekanym stekiem na całej górze. Wróć do piekarnika na nie więcej niż minutę - - - tylko wystarczająco długo, aby podgrzać mięso i paprykę (ale nie gotować mięso przez całą drogę.)
Wyjąć z piekarnika i plop guacamole na całej górze.
Podawać natychmiast z salsą i kwaśną śmietaną. Użyj reszty mięsa na więcej nachos...albo zrobić prawdziwe fajitas!
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Adelsheim Pinot Noir (pół butelki) z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Adelsheim Pinot Noir (half-bottle)]()
Adelsheim Pinot Noir (half-bottle)
Dzięki szerokiej gamie pochodzenia i klonów, to wino wyświetla czerwone aromaty kandyzowanej wiśni, granatu i maliny na nosie i podniebieniu. Ponadto można znaleźć lekki dotyk brązowych przypraw, takich jak gałka muszkatołowa, cynamon, all-spice. Wierny naszemu stylowi domowemu, jest elegancko teksturowany z płynnie zintegrowanymi, jedwabistymi, polerowanymi Kannami. Połącz go z łososiem, ahi, cielęciną, wieprzowiną, drobiem (pomyśl o kaczce), beefor obfite przystawki Wegetariańskie.