Wołowina duszona w czerwonym winie
Wołowina duszona w czerwonym winie to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 872 kalorii, 71g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, pancetta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina Duszona W Czerwonym Winie, Aromatyczne Wino-Duszona Wołowina, oraz Duszony Mostek Wołowy Z Czerwonym Winem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Rozgrzać olej w garnku na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie.
Tymczasem mięso osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Brązowe mięso w gorącym oleju ze wszystkich stron, w sumie około 10 minut. (Jeśli dno garnka zaczyna się palić, obniżyć ciepło do umiarkowanego.)
Przenieść na talerz za pomocą widelca i szczypiec.
Dodać pancetta do oleju w garnku i smażyć na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż rumiane i tłuszczu jest renderowane, o 3 protokół.
Dodaj cebulę, marchew, i seler i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i złoty kolor, 10 do 12 protokół.
Dodać czosnek, tymianek i rozmaryn i podsmażyć, mieszając, aż czosnek zacznie mięknąć i zmieni kolor na złoty, o 2 protokół. Wymieszać pastę pomidorową i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodaj wino i gotuj, aż płyn zmniejszy się o około połowę, około 5 minut.
Dodać wodę i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie powrócić mięso wraz z sokami zgromadzonymi na talerzu do garnka. Przykryć garnek pokrywką i przełożyć do piekarnika. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 1/2 do 3 godzin.
Przełożyć mięso na deskę do krojenia. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu i wyrzucić wraz z łodygami ziół. Gotować sos, aż zmniejszy się o około jedną trzecią, około 5 minut, a następnie doprawić solą.
Mięso pokroić w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/2 cala i powrócić do sosu.
* Wołowina poprawia smak, jeśli zostanie wykonana 3 dni wcześniej. Całkowicie schłodzić w sosie, odsłonięty, następnie schłodzić w sosie, przykryty. Podgrzać, przykryć, w rozgrzanym piekarniku 177° do gorąca, 25 do 30 minut, a następnie pokroić mięso.