Wołowina curry z kluskami
Curry Beef z kluskami wymaga około 3 godzin i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 42 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 442 kalorie . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,45 dolara za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pietruszki, proszku curry, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogie danie główne. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 74% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Curry Beef Potpie w cieście pietruszkowym , Aloo Bonda ~ Smażone kluski ziemniaczane w cieście i Jabłkowe kluski w sosie Fanta .
Instrukcje
Obsmażyć na oleju w garnku żeliwnym ze wszystkich stron, odcedzić.
Połącz marchewkę, pomidory, cebulę, proszek curry, cukier, 1 łyżeczkę soli i sos Worcestershire; polej pieczeń. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do minimum; przykryj i gotuj przez 2,5 godziny lub do momentu, aż mięso i marchewka będą miękkie.
Wyjmij pieczeń i marchewkę; trzymaj w cieple.
Wlej gorącą wodę do garnka i doprowadź do wrzenia. Aby przygotować kluski, wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i pozostałą sól w dużej misce.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominać drobne okruszki. Dodaj mleko, pietruszkę i papryczki pimento, mieszając, aż masa będzie wilgotna.
Nakładaj łyżką stołową na gotujący się płyn. Przykryj i gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w pieróg będzie suchy (nie podnoś pokrywki podczas gotowania).
Wyjmij pierogi. Odcedź sos z gotowania; podawaj z pieczenią, pierożkami i marchewką.