Wołowina Chili

Wołowina Chili
Wołowina Chili może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na 4,26 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 884 kalorie, 75g białka, oraz 55 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 36 mówi, że trafiło w sedno. Mieszanka ząbków czosnku, cebula, sól morska i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Chili wołowe (Chili con Carne), Red Beef Chili, oraz Najlepsze Chili Wołowe.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek. Łopatkę wołową przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do garnka i brązujemy. Jak to browning mieszać w proszku chili, kolendra, kminek, papryka, oregano i cynamon. Obniż temperaturę pod mięsem, aby" grzać " przyprawy. W maszynce puree cebulę, czosnek, papryka chipotle, jalapeno, koncentrat pomidorowy i cukier i dodać go do garnka. Zwiększyć ciepło do średniej pary warzyw trochę i osłodzić paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć o 1 cal, około 1 ćwiartka, i dodaj pomidory z ich płynem. Doprowadzić do wrzenia i odtłuścić pianę, która unosi się na powierzchnię. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mięso jest przetargu widłowego i rozpada się bez oporu, o 2 godziny. Gdy gotuje się, w razie potrzeby dodaj więcej wody. Po zakończeniu mieszaj masę harina. Weź masher ziemniaczany i rozgnieść chili tak mięso rozpada się na strzępy. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
4
Udekoruj każdą porcję rozdrobnionym cheddarem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Ser CheddarRozdrobniony Ser Cheddar
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Totus Tuus Cava z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Totus Tuus Cava
Totus Tuus Cava
Totus Tuus Cava pokazuje jasne aromaty brzoskwini, cytryny i skórki pomarańczowej, z odrobiną lukrecji. Wino jest skoncentrowane, przyjemne w dotyku i gęste w ustach, o sypkim, kamienistym charakterze do smaku cytrusów, owoców pestkowych i anyżu. Pokazuje bogactwo i żywotność w ustach, a jasne wykończenie jest długie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn