Wołowina Bourguignonne
Wołowina Bourguignonne jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.61 za porcję. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 47g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz perłową cebulę, olej canolan, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulasz wołowy z Rzep (wołowina Bourguignonne), Wołowina Bourguignonne, oraz Wołowina Bourguignonne z makaronem jajecznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 300 F. mięso przyprawić ze wszystkich stron 1 łyżką soli i pieprzu.
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu. Gotuj mięso partiami, zmieniając wszystkie strony na brązowe.
Dodać wino do kapieli w garnku i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 3 minuty, używając drewnianej łyżki do zeskrobania dna garnka.
Dodać mięso, pomidory i 2 szklanki bulionu i doprowadzić do duszenia.
Dodaj żółtą cebulę, całą marchewkę i czosnek. Przykryć szczelnie i przenieść do piekarnika na 1 godzinę.
Dodaj dziecko-cut marchew lub paski marchew, przykryć, i wrócić do piekarnika, aż mięso jest przetargu widłowego, ale nie rozpada, o 30 protokół więcej. Usuń tłuszcz z powierzchni.W międzyczasie roztopić 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę perłową i pozostały bulion. Gotować na wolnym ogniu, aż ciecz prawie całkowicie odparuje, a cebula będzie miękka, około 15 minut, potrząsając od czasu do czasu patelnią, aby pokryć cebulę płynem.
Przenieść na talerz. Oczyścić patelnię, a następnie roztopić pozostałe masło na średnim ogniu.
Dodać grzyby i wrzucić do herbu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ciecz uwolniona przez grzyby prawie całkowicie odparuje, około 12 minut.
Zdjąć z ognia i dodać pozostałą sól. W międzyczasie umieść garnek gulaszu wołowego na płycie kuchennej na średnim ogniu. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć i wyrzucić połowę cebuli i całą marchewkę. Dusić gulasz, odsłonięty, aż zgęstnieje do pożądanej konsystencji, 10 do 20 minut.
Dodać cebulę i grzyby i gotować na wolnym ogniu przez 5 Więcej minut. Łyżka na plates.In Advance: smak wołowiny Bourguignonne poprawia się z czasem. Zrobić 1 lub 2 dni przed czasem, a następnie przykryć i schłodzić, trzymając cebulę i grzyby oddzielone od gulaszu. Następnego dnia usuń tłuszcz z powierzchni. Podgrzać gulasz na średnim ogniu przez 45 minut.