Wortel Sambal
Wortel Sambal może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 236 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka wody, destylowanego octu, chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jawajski i Nonya Sambal, oraz smażony ryż z Sambal, Przepis na Sambal Okra (paluszki sambal Lady), oraz Sambal Udang przepis (krewetka Sambal) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć nasiona ze strąków kardamonu i wyrzucić strąki.
Połącz nasiona kardamonu i chile w młynku do przypraw lub zaprawie i tłucz; zmiel na proszek.
Mieszankę kardamonu, marchewki i kolejnych 5 składników połączyć w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, 30 minut.
Dodać ocet; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 więcej minut lub aż zgęstnieje.
Przenieść mieszaninę do miski; przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę.