Wonton Noodles (Malezyjski Wantan Mee)

Wonton Noodles (Malezyjski Wantan Mee)
Makaron Wonton (malezyjski Wantan Mee) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1035 kalorii, 43g białka, oraz 54g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, krewetki mięso, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Pikantny Makaron Smażony W Stylu Malezyjskim, Makaron malezyjski z krabem i kiełbasą (Penang Char Kway Teow), oraz Makaron Wonton dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć ocet, sól i cukier w misce i dobrze wymieszać do rozpuszczenia. Smak i dostosować sól / cukier w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Kładziemy pokrojone chilli w innej misce i zalewamy je wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odstawić na 30 sekund, a następnie spuścić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1
Połącz wszystkie składniki na mielone mięso wieprzowe (z wyjątkiem owijek) i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
1
Rozgrzać olej na patelni i smażyć czosnek na małym średnim ogniu, aż zacznie się lekko złocisty kolor i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Przenieść natychmiast do miski odpornej na ciepło i odstawić.Przygotować sos grzybowy: grzyby namoczyć w 1 szklance ciepłej wody, aż zmiękną. Wycisnąć nadmiar wody z grzybów, odstawić na bok i odstawić płyn do namaczania na później. W razie potrzeby pokroić grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzać 1/2 łyżki oleju roślinnego w małym rondlu. Podsmaż czosnek i grzyby przez 1 minutę. Następnie dodaj resztę składników z wyjątkiem roztworu skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodaj roztwór skrobi kukurydzianej i mieszaj, aż sos się zagotuje i lekko zgęstnieje. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby. Wyłączyć ogień, przykryć rondel i odstawić.Przygotuj warzywa: doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodaj 1 łyżkę oleju roślinnego i szczyptę soli i cukru. Najpierw blanszuj łodygi choy sum, a następnie liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Choy SumChoy Sum
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Wyjąć, osuszyć i odstawić.Gotować wontons: gotować trochę wody w garnku i gotować wontons partiami przez około 1-2 minut, aż gotowane. Od czasu do czasu mieszaj, aby zapobiec przyklejeniu się do dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Odcedzić i odstawić. Ewentualnie dodaj je do przygotowanego bulionu z kurczaka i udekoruj dymką.Przygotuj makaron: w płytkiej misce do serwowania umieść 1 porcję sosu przyprawowego.Z tą samą wrzącą wodą używaną do blanszowania warzyw, doprowadzić do wrzenia i gotować 1 pęczek (100g / 3oz) makaronu przez około 30 sekund lub do momentu, gdy zrobi się to według własnych upodobań. Użyj dużego sita, aby spuścić makaron i przeprowadź go pod zimną bieżącą wodą z kranu przez 5 sekund, a następnie zanurz makaron we wrzącej wodzie ponownie, aby go rozgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
DymkaDymka
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przenieść makaron do miski i wrzucić je w sosie przyprawowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS PrzyprawowySOS Przyprawowy
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodać 6 łyżek sosu grzybowego i ponownie wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
10
Dodaj odrobinę białego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
11
Udekorować makaron z Choy sum, wontons i plastry char siu wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Choy SumChoy Sum
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
12
Podawać od razu z marynowanymi zielonymi chilli i miską zupy wonton. Jeśli lubisz ostre, wymieszaj makaron z sosem chili Sriracha. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
SrirachaSriracha
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

1Batoniki toffi Heathkurczak w proszkukurczak w proszku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokurczak w proszkukurczak w proszku5długie zielone chilli, pokrojone cienkodługie zielone chilli, pokrojone cienko1pęczkichoy sum, umyte i pocięte na 2 cale długościchoy sum, umyte i pocięte na 2 cale długości13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaskrobia kukurydziana rozpuszczona w 2 łyżkach wodyskrobia kukurydziana rozpuszczona w 2 łyżkach wody12 łyżeczki czosnku w proszkubiałko jajabiałko jaja2goździkiczosnek, lekko rozgnieciony z tyłu nożaczosnek, lekko rozgnieciony z tyłu noża4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany2Batoniki toffi Heathpreparowany olej czosnkowypreparowany olej czosnkowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreostarty imbirstarty imbir1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.150 g mięsa z krewetek150 g mięsa z krewetek5Chińskie Suszone czarne grzyby, łodygi usunięteChińskie Suszone czarne grzyby, łodygi usunięte3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.400g świeżego makaronu wonton (makaron jajeczny)400g świeżego makaronu wonton (makaron jajeczny)13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos ostrygowysos ostrygowy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos ostrygowysos ostrygowy0Batoniki toffi Heath1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Ok. 300 g wieprzowiny char siu, cienko pokrojonej w kawałki wielkości kęsaOk. 300 g wieprzowiny char siu, cienko pokrojonej w kawałki wielkości kęsa1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.150 g mięsa wieprzowego150 g mięsa wieprzowego1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweChiński biały ocet ryżowyChiński biały ocet ryżowy0Batoniki toffi Heathsól (lub do smaku)sól (lub do smaku)0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek4krewetki i żyłkiSól i pieprz do smakuSól i pieprz do smaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosoja o smaku grzybowym (opcjonalnie)soja o smaku grzybowym (opcjonalnie)13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala12 łyżeczki czosnku w proszkugruby ciemny sos sojowy (Cheong Chan brand thick caramel)gruby ciemny sos sojowy (Cheong Chan brand thick caramel)2Batoniki toffi Heath1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw4krewetki i żyłkiOlej roślinnyOlej roślinny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła wodaciepła woda3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 44krewetki i żyłkiWrząca wodaWrząca woda4krewetki i żyłkiBiały pieprzBiały pieprz1arkusz pakietówpacket square wonton wrappers (około 40 arkuszy)packet square wonton wrappers (około 40 arkuszy)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn