Wołowina Trim Sukiyaki

Wołowina Trim Sukiyaki
Wołowina Trim Sukiyaki jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 987 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.59 za porcję. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz resztki wołowiny, cukier, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wołowina Sukiyaki, Sukiyaki (Japoński Gorący Garnek Z Wołowiną), oraz Mielona Wołowina Sukiyaki.

Instrukcje

1
Pokrój skrawki wołowiny na 2-calowe kawałki. Spłucz pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2
Umieścić w dużym rondlu wraz z kośćmi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
3
Dodaj wodę do przykrycia. Przynieś na wolnym ogniu, odtłuszczając wszelkie szumowiny mięsne, które wydostaną się na powierzchnię. Gdy woda jest czysta, dodaj sake, cebulę, imbir, sos sojowy, sól, mirin i cukier. Dusić, aż kawałki wołowiny będą miękkie, o 2 godziny. Odcedzić przez drobny sitko siatkowe. Wyłóż kawałki wołowiny i odstaw na bok. Odtłuścić tłuszcz z wierzchu bulionu. Alternatywnie, niech zupa ostygnie i przechowywać w lodówce, aż tłuszcz zestali się na górze, a następnie zeskrobać tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Gdy jest gotowa do podania, podgrzej zupę w dużym rondlu w kuchni lub na płycie grzejnej na środku stołu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
5
Dodać warzywa i dusić do miękkości, 10 do 20 protokół w zależności od warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
6
Dodaj tofu w ciągu ostatnich pięciu minut gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Dodaj makaron udon lub soba, używając czasów gotowania określonych na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
8
Dodać skrawki wołowiny do podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
9
W międzyczasie ubijaj jajka w pojedynczych miseczkach, przyprawiając do smaku sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Aby służyć, albo zachować bulion gotować na przenośnym kuchence do stołu, lub przynieść garnek do stołu. Diners będzie dip kawałki tłustej wołowiny do ich poszczególnych misek z jajkiem i sosem sojowym, wraz z tofu, warzywa, i makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn