Wołowina smażona z sezamem i imbirem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Sesame Ginger Beef Stir-Fry. Ten przepis daje 4 porcje po 628 kalorii , 37 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 2,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga steka z polędwicy wołowej, imbiru, skrobi kukurydzianej i sosu sojowego. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 87% . Ta ocena jest doskonała. Wypróbuj Ginger Beef Stir Fry , Ginger Chicken Stir-Fry i Ginger Shrimp and Pepper Stir Fry, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce ubij skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z sosem śliwkowym, imbirem, sosem sojowym i płatkami papryki; odstaw. Na dużej patelni lub woku podsmaż wołowinę na oleju, aż nie będzie już różowa; wyjmij i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni podsmaż czerwoną paprykę, brokuły, marchewki, cebulę i czosnek, aż będą miękkie. Włóż wołowinę z powrotem na patelnię.
Ubij miksturę z sosem śliwkowym i wlej ją na patelnię.
Gotuj i mieszaj, aż lekko zgęstnieje. Wymieszaj z orzeszkami ziemnymi.
Jeśli chcesz, podawaj z ryżem.