Wiśniowy drobiazg z Amaretto

Wiśniowy drobiazg z Amaretto
Wiśniowy drobiazg z Amaretto może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka soli, śmietany, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Dynia Klon Amaretto Drobiazg, Tarta Wiśniowo-Amaretto, oraz Tarta Wiśniowa Amaretto.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 4 składniki w misce; dobrze wymieszać trzepaczką. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Podgrzać mleko na średnim ogniu w średnim, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia. Stopniowo dodawać gorące mleko do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaninę mleka na patelnię, i gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje (około 8 minut), stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia.
5
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 25 minut lub aż mieszanina jaj osiągnie temperaturę pokojową, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z kwaśną śmietaną i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
JajkoJajko
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
6
Połącz sok pomarańczowy i amaretto. Podziel ladyfingers na pół wzdłuż. Ułóż 10 połówek ladyfinger, płaskich boków do góry, w jednej warstwie na dnie 2-quart souffl dish.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Likier AmarettoLikier Amaretto
7
Pędzel 2 łyżki mieszanki soku pomarańczowego nad ladyfingers w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
8
Rozłóż około 1 filiżanki ciasta napełniania równomiernie na ladyfingers.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
9
Rozprowadzić około 1 szklanki mieszanki kremu nad nadzieniem ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
BudyńBudyń
10
Pędzel 10 połówek ladyfinger z 2 łyżkami mieszanki soku pomarańczowego i danie linii z połówek ladyfinger stojąc w pozycji pionowej. Ułóż 10 połówek ladyfinger na mieszaninie kremu i zmiażdż pozostałą mieszaninę soku pomarańczowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
BudyńBudyń
11
Rozłóż pozostałe nadzienie ciasto nad ladyfingers.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
12
Pozostałą mieszaninę kremu rozprowadzić na cieście. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
BudyńBudyń
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn