Wiśniowo-Migdałowy Clafouti
Cherry-Almond Clafouti może być tylko deser szukasz. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Ten przepis służy 6. Mieszanka soli, cukru, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Cherry Almond Clafouti, Wiśniowa Tarta Amaretto Clafouti Z Pralinkami Migdałowymi, oraz Cherry Clafouti Z Wiśniową Glazurą Balsamiczną.
Instrukcje
Zmiksować migdały w procesorze do zmielenia, ale nie pasty.
Przenieść do małego rondla; dodać mleko i doprowadzić do duszenia.
Zdjąć z ognia; niech strome 30 minut.
Wlać przez drobny sitko, naciskając na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej płynu. Wyrzucać ciała stałe do sitka.
Rozgrzej piekarnik do 191°. masło o średnicy 10 cali szklane naczynie do ciasta; posypać 1 łyżką cukru. Wiśnie rozsypać równomiernie na dnie naczynia.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka, ekstrakt migdałowy, sól, i pozostałe 1/2 szklanki cukru w średniej misce, aż dobrze wymieszane.
Dodaj odcedzone mleko migdałowe i ubijaj, aby zmiksować. Mąkę przesiać na masę jajeczną i ubić do uzyskania gładkiej masy.
Wlać mieszaninę na wiśnie.
Piec, aż zestaw i nóż włożony do środka wychodzi czysty, o 30 protokół. Całkowicie fajne.
Może być wykonany 6 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Lekko posmaruj clafouti cukrem pudrem i podawaj.