Więcej o zdrowym chlebie w pięć minut dziennie: czekoladowe Espresso chleb pełnoziarnisty
Jeśli $1.98 za porcję spada w budżecie, więcej od zdrowego chleba w pięć minut dziennie: czekoladowe Espresso pełnoziarniste pieczywo może być super bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 841 kalorii, 29g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka miodu, cukru, mycia jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczywo Precel: Zdrowe Pełnoziarniste, Zdrowy Pełnoziarnisty Chleb Bananowy, oraz Pełnoziarnisty Zdrowy Chleb Bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubić razem mąki, kakao w proszku, drożdże, sól i gluten pszenny w misce 5-quart, lub pokrywką (nie hermetyczne) pojemnik na żywność.
Składniki, których będziesz potrzebować
Witalny Gluten Pszenny
Papier Ryżowy
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Połącz płynne składniki z posiekaną czekoladą i wymieszaj z suchymi składnikami bez ugniatania, używając łyżki, 14-kubkowego robota kuchennego (z przystawką do ciasta) lub wytrzymałego miksera stojącego (z łopatką). Może być konieczne użycie mokrych rąk, aby uzyskać ostatni kawałek mąki do włączenia, jeśli nie używasz maszyny.Ciasto będzie luźne, ale po schłodzeniu ujędrni się. Nie próbuj go używać bez chłodzenia co najmniej 2 godzin.Przykryć (nie hermetycznie) i pozostawić ciasto do odpoczynku w temperaturze pokojowej, aż wzrośnie i zapada się (lub spłaszcza się na górze), około 2 godzin.Przechowywać w lodówce w pojemniku z pokrywką (nie hermetycznym) i używać przez następne 5 dni. Poza tym ciasto dobrze przechowuje się w zamrażarce do 2 tygodni w szczelnym pojemniku. Zamrozić w 2-funtowych porcjach. Podczas korzystania z zamrożonego ciasta, rozmrozić go w lodówce na 24 godziny przed użyciem, a następnie pozostawić zwykły czas odpoczynku / narastania.W dzień pieczenia, nasmarować 8 4-calowy nonstick bochenek patelni. Odkurz powierzchnię schłodzonego ciasta mąką i odetnij kawałek 2-funtowy (o wielkości kantalupy). Odkurz kawałek większą ilością mąki i szybko uformuj go w kulkę, rozciągając powierzchnię ciasta na dno ze wszystkich czterech stron, obracając kulkę o ćwierć obrotu.Wydłuż piłkę do owalu i umieść ją na patelni bochenka; twoim celem jest wypełnienie patelni około trzech czwartych. Przykryć luźno folią i odstawić na 1 godzinę 45 minut.Trzydzieści minut przed czasem pieczenia Rozgrzej piekarnik do 177°, stojakiem umieszczonym na środku piekarnika. Jeśli nie używasz kamienia w piekarniku, 5-minutowe podgrzewanie jest wystarczające. Para nie jest potrzebna.Tuż przed pieczeniem użyj pędzla do ciasta, aby umyć górną skórkę bochenka z myciem jajkiem, a następnie posypać cukrem surowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kantalupa
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukier Surowy
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Szczotka Do Ciasta
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Duża Szczypta Drobnej Soli
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Piec w pobliżu środka piekarnika przez około 45 do 50 minut, aż będzie jędrny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
4
Wyjmij chleb z patelni i pozostaw do ostygnięcia na stojaku przed krojeniem i jedzeniem.