Więcej o zdrowym chlebie w pięć minut dziennie: czekoladowe Espresso chleb pełnoziarnisty
Jeśli $1.98 za porcję spada w budżecie, więcej od zdrowego chleba w pięć minut dziennie: czekoladowe Espresso pełnoziarniste pieczywo może być super bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 841 kalorii, 29g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka miodu, cukru, mycia jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczywo Precel: Zdrowe Pełnoziarniste, Zdrowy Pełnoziarnisty Chleb Bananowy, oraz Pełnoziarnisty Zdrowy Chleb Bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubić razem mąki, kakao w proszku, drożdże, sól i gluten pszenny w misce 5-quart, lub pokrywką (nie hermetyczne) pojemnik na żywność.
Składniki, których będziesz potrzebować
Witalny Gluten Pszenny
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
Szynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Połącz płynne składniki z posiekaną czekoladą i wymieszaj z suchymi składnikami bez ugniatania, używając łyżki, 14-kubkowego robota kuchennego (z przystawką do ciasta) lub wytrzymałego miksera stojącego (z łopatką). Może być konieczne użycie mokrych rąk, aby uzyskać ostatni kawałek mąki do włączenia, jeśli nie używasz maszyny.Ciasto będzie luźne, ale po schłodzeniu ujędrni się. Nie próbuj go używać bez chłodzenia co najmniej 2 godzin.Przykryć (nie hermetycznie) i pozostawić ciasto do odpoczynku w temperaturze pokojowej, aż wzrośnie i zapada się (lub spłaszcza się na górze), około 2 godzin.Przechowywać w lodówce w pojemniku z pokrywką (nie hermetycznym) i używać przez następne 5 dni. Poza tym ciasto dobrze przechowuje się w zamrażarce do 2 tygodni w szczelnym pojemniku. Zamrozić w 2-funtowych porcjach. Podczas korzystania z zamrożonego ciasta, rozmrozić go w lodówce na 24 godziny przed użyciem, a następnie pozostawić zwykły czas odpoczynku / narastania.W dzień pieczenia, nasmarować 8 4-calowy nonstick bochenek patelni. Odkurz powierzchnię schłodzonego ciasta mąką i odetnij kawałek 2-funtowy (o wielkości kantalupy). Odkurz kawałek większą ilością mąki i szybko uformuj go w kulkę, rozciągając powierzchnię ciasta na dno ze wszystkich czterech stron, obracając kulkę o ćwierć obrotu.Wydłuż piłkę do owalu i umieść ją na patelni bochenka; twoim celem jest wypełnienie patelni około trzech czwartych. Przykryć luźno folią i odstawić na 1 godzinę 45 minut.Trzydzieści minut przed czasem pieczenia Rozgrzej piekarnik do 177°, stojakiem umieszczonym na środku piekarnika. Jeśli nie używasz kamienia w piekarniku, 5-minutowe podgrzewanie jest wystarczające. Para nie jest potrzebna.Tuż przed pieczeniem użyj pędzla do ciasta, aby umyć górną skórkę bochenka z myciem jajkiem, a następnie posypać cukrem surowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kantalupa
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Cukier Surowy
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Szczotka Do Ciasta
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Duża Szczypta Drobnej Soli
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Żółty Cukier I Różne Posypki
3
Piec w pobliżu środka piekarnika przez około 45 do 50 minut, aż będzie jędrny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
4
Wyjmij chleb z patelni i pozostaw do ostygnięcia na stojaku przed krojeniem i jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)