Wisienka duszona na winie z tartymi wiśniami

Wino duszony mostek z wiśni tartej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,81 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 59G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Jeśli masz anyż Gwiaździsty, szalotki, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czereśnie można śledzić to danie główne z Clafoutis z wiśniami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Chanuka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest dobre. Spróbuj Wisienka duszona na winie z tartymi wiśniami, Czerwone Wino-Duszony Mostek, oraz Mostek Duszony W Winie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku.
Mąkę z macy ubij razem z 1 łyżką soli koszernej (2 łyżeczki drobnej) i 1/2 łyżeczki pieprzu. Pat mostek suszyć i pogłębiać w mieszaninie Macy, wytrząsając nadmiar.
Ustaw patelnię na 2 palniki i podgrzej w niej 3 łyżki oleju na średnim ogniu, aż olej połyska. Brązowy mostek (najpierw strona tłusta w dół, jeśli używasz pierwszego cięcia) po obu stronach, 3 do 5 minut na stronę.
Przełożyć na duży talerz lub obramowaną blachę do pieczenia.
Jeśli to konieczne, dodaj pozostałą łyżkę oleju, a następnie zmniejsz ogień do medium i gotuj szalotki, obracając od czasu do czasu, aż zaczną brązowieć, około 2 minut.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, 1 minutę.
Dodać wino i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, następnie wymieszać bulion z kurczaka, wiśnie, cukier, ocet balsamiczny, anyż Gwiaździsty i 1 łyżeczkę soli koszernej (1/2 łyżeczki drobnej soli). Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i powrót mostek, Gruba strona do góry, do patelni. Przykryć patelnię szczelnie folią o dużej wytrzymałości lub podwójną warstwą zwykłej folii i dusić w piekarniku przez 2 godziny.
Tymczasem marchew blanszujemy w 3-litrowym garnku dobrze osolonej wrzącej wody.
Odcedzić i przenieść do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Ponownie odcedzić i osuszyć.
Dodaj marchew do patelni (po duszeniu mięsa przez 2 godziny), następnie ponownie przykryj szczelnie folią i dalej Duś w piekarniku, aż mięso będzie miękkie widlasto, 1 do 1 1/2 godziny więcej.
Jeśli wkrótce podasz, przenieś mięso na deskę do krojenia i pozwól mu odpocząć, luźno przykryte, 15 minut, a następnie pokrój mięso na ziarno. Usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni sosu, a następnie odrzuć anyż Gwiaździsty i doprawić do smaku solą. Podgrzej sos, a następnie wróć pokrojone mięso do sosu, aby podgrzać przed podaniem.
Podajemy mięso z sosem i marchewką na dużym głębokim talerzu. (Jeśli robisz mostek do przodu, patrz notatki kucharzy.)
•Możesz łatwo przygotować własny posiłek z matzoh, drobno mieląc zwykły posiłek z matzoh w czystej, elektrycznej młynku do kawy / przypraw.* Pierwszy wycięty mostek z pojedynczą stroną zewnętrznego tłuszczu jest stosunkowo chudy, podczas gdy drugi nacięty jest bardziej równomiernie marmurkowy. Podczas gdy drugie cięcie ma bardziej soczyste, moister mięso, albo działa dobrze w tym przepisie.* Każda gwiazda anyż składa się z 8 płatków, więc jeśli anyż Gwiaździsty, który kupujesz, nie ma pełnych gwiazd, policz 16 płatków.* Marchew o regularnych rozmiarach można zastąpić mniejszą odmianą. Użyj tej samej wagi wskazanej i pokrój je po przekątnej na kawałki o grubości 1 cala przed blanszowaniem.* Mostek, podobnie jak wszystkie duszone mięso, poprawia smak, jeśli zostanie wykonany co najmniej 1 dzień wcześniej, jeśli nie 3 dni wcześniej. Pozostawić mostek w całości i ostudzić w sosie, odsłonięty, przed schłodzeniem, przykryty. Gdy będzie gotowy do podania, usuń mięso z sosu i wyrzuć zestalony tłuszcz z sosu. Mięso pokroić w poprzek ziarna, gdy jest jeszcze zimne (pokroi się na plastry), następnie delikatnie podgrzać w sosie, w piekarniku lub na kuchence.