Wirówki miodowo-orzechowe
Honey-Nut Swirls to przystawka dla 24 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie danie laktoowowe ma 150 kalorii , 3 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 37 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru granulowanego, brązowego cukru, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 35 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Lebanese Sweet Tahini Swirls , Honey Nut Raspberry Baked Oatmeal i Raw Vegan Chocolate Nut Batony .
Instrukcje
Rozłóż ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 12 x 9 cali.
W małej misce wymieszaj orzechy włoskie, pistacje, brązowy cukier, masło, miód, cynamon i sól.
Rozprowadź na cieście, pozostawiając około 1,25 cm od brzegów.
Pokroić na plasterki o grubości 1,25 cm.
Układać w odstępach 5 cm na blaszkach do pieczenia wyłożonych papierem pergaminowym.
Posmaruj śmietaną i posyp cukrem.
Piec w temperaturze 375° przez 10–12 minut lub do lekkiego zrumienienia.