Wiosenne Gniazda Sushi

Wiosenne Gniazda Sushi
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Wiosenne gniazda Sushi mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.96 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz dashi, pędy bambusa, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chirashi Sushi Cake I Temari Sushi, Deconstructed Sushi (Chirashi Sushi), oraz Wiosenny Dip.

Instrukcje

1
Połącz 1 szklankę Dashi, cukier i 3 łyżeczki mirin w średnim rondlu. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać paski marchwi; gotować, aż chrupiące-przetargu, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść paski marchwi do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Do płynu do gotowania dodać pędy bambusa, grzyby i sos sojowy. Gotować, aż płyn prawie odparuje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy BambusaPędy Bambusa
GrzybyGrzyby
Sos SojowySos Sojowy
4
Dodaj paski marchwi. Chłodna mieszanka całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
5
Ubić jajko, sól i 1 łyżeczkę mirinu w małej misce do wymieszania. Spray 9-calowy Średnica nonstick patelnia z nonstick spray.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Patelnia ciepła na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wlać mieszaninę jaj do patelni, wirowanie patelni do płaszcza dno równomiernie. Gotować, aż dno mieszaniny jaj jest ustawiony, ale nie Brązowy, o 45 sekund. Obróć naleśnik z jajkiem. Gotować, aż jajko naleśnik jest ustawiony na dnie, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przenieść na ręcznik papierowy. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
Zwinąć naleśnik z jajkiem, a następnie pokroić w poprzek na bardzo cienkie paski. Wrzucić palcami puch jaj paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
JajkoJajko
10
Szparagi gotować w średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, aż będą chrupiące-miękkie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Drenaż. Szparagi schłodzić w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Dobrze spuścić.
13
Wrzuć ryż Sushi, mieszaninę marchwi i szparagi w dużej misce. (Paski jaj i mieszankę ryżu można wykonać 2 godziny wcześniej. Przykryć oddzielnie i odstawić w chłodnej temperaturze pokojowej. Nie przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
SzparagiSzparagi
MarchewMarchew
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Linia 6 miseczek z liśćmi sałaty. Łyżka mieszanki ryżu do liści, lekko kopulując.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Udekoruj ryż paskami jaj, krewetkami i marynowanym imbirem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
KrewetkiKrewetki
RyżRyż
JajkoJajko

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn