Wiosenna zapiekanka warzywna z małymi pierożkami ziołowymi

Wiosenna zapiekanka warzywna z małymi pierożkami ziołowymi
Przepis Wiosenna zapiekanka warzywna z małymi pierożkami ziołowymi można zrobić w około 2 godziny. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 6 i kosztuje 3,32 zł za porcję. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Ten przepis z BBC Good Food ma 258 fanów. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kukurydzianą, masło, młode ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Bardzo Wegetariańska Wiosenna Zielona Zapiekanka Śniadaniowa, Pierogi Warzywne Na Parze, oraz Zupa Pomidorowa Z Pierożkami Ziołowymi.

Instrukcje

1
Aby pierogi, pocierać mąkę i masło razem tak, że wygląda jak bułka tarta. Ser, natkę pietruszki, sól i pieprz doprawić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Rozgrzać olej w dużej patelni lub ognioodpornej zapiekance (około 3,5 litra) na dużym ogniu, a następnie wrzucić połówki szalotki. Smażyć przez 2-3 minuty, aż zacznie zmiękać i miejscami zmieni kolor na brązowy i złoty. Teraz jeszcze pracuje na dość dużym ogniu, dodać ziemniaki i obserwować na ten sam efekt, około 5-7 minut, mieszając drewnianą łyżką i ogólnie przesuwając patelnię o trochę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Dodaj czosnek, marchew i koper włoski, pozwalając na kilka minut między każdym więc mają szansę uwolnić swoje smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Wlać bulion wraz z większością wina, następnie wymieszać z cukrem i sosem sojowym i powrócić do wrzenia. Dusić pod przykryciem przez 10 minut. Jeśli przygotowanie do przodu uzupełnić do końca kroku 2, schłodzić i schłodzić do pięciu godzin. Około 20 minut, zanim będziesz gotowy do podania, Przywróć do wrzenia i kontynuuj krok
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Wymieszać około 2 łyżki wody do masy pierogów, aby uformować miękkie ciasto. Oddzielić małe kawałki, aby zrobić 20-25 pierogów, a następnie uformować w krążki wielkości pomidora wiśniowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Dodać fasolkę szparagową i dusić przez 5 minut, następnie dodać grzyby i cukinię. Mieszaj mąkę kukurydzianą z pozostałym winem, aż się rozpuści, a następnie mieszaj do zapiekanki, aż zgęstnieje. Zagotować, dobrze wymieszać, a następnie delikatnie ułożyć pierogi na wierzchu. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj delikatnie przez około 15 minut, aż pierogi urosną, a gulasz będzie bogaty i gęsty, a warzywa rozkosznie miękkie. Sprawdź przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Chili i zioła wymieszać w małej misce i rozsypać na wierzchu zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

100opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemąka samowyzwalającamąka samowyzwalająca50opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemasło w temperaturze pokojowej, pocięte na kawałkimasło w temperaturze pokojowej, pocięte na kawałki50opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgedojrzały cheddar, drobno startydojrzały cheddar, drobno starty32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno posiekana natka pietruszkidrobno posiekana natka pietruszki32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzujasna oliwa z oliwekjasna oliwa z oliwek8szalotka obrana i przecięta na pół wzdłuższalotka obrana i przecięta na pół wzdłuż250opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemłode ziemniaki, pokrojone w półmłode ziemniaki, pokrojone w pół3obrane ząbki czosnku, pocięte na pół wzdłużobrane ząbki czosnku, pocięte na pół wzdłuż200opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemałe marchewki, zeskrobane, ale pozostawione w całościmałe marchewki, zeskrobane, ale pozostawione w całości2Cebulki kopru włoskiego (około 500g całkowitej wagi), każda pokrojona w 8 klinówCebulki kopru włoskiego (około 500g całkowitej wagi), każda pokrojona w 8 klinów6001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotujący się bulion warzywny (nagietek szwajcarski bouillion jest dobry)gotujący się bulion warzywny (nagietek szwajcarski bouillion jest dobry)300opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeowocowe białe wino, takie jak sauvignon blanc lub pinot grigioowocowe białe wino, takie jak sauvignon blanc lub pinot grigio1szczyptaszczypta cukru muscovado, jasna lub ciemnaszczypta cukru muscovado, jasna lub ciemna1Batoniki toffi Heathlekki sos sojowylekki sos sojowy200opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefasola szparagowa, przycięta i pokrojona na półfasola szparagowa, przycięta i pokrojona na pół250opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegrzyby kasztanowe, o połowę mniejsze, jeśli Dużegrzyby kasztanowe, o połowę mniejsze, jeśli Duże200opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecukinia mała, każda pokrojona na 4 kawałki lub 2 cukinie pokrojone w patyczkicukinia mała, każda pokrojona na 4 kawałki lub 2 cukinie pokrojone w patyczki2Batoniki toffi Heathkukurydzakukurydza1świeże czerwone chili, posiekane i drobno posiekaneświeże czerwone chili, posiekane i drobno posiekane11 łyżka suszonego oreganokażdy pokrojony szczypiorek i posiekana natka pietruszkikażdy pokrojony szczypiorek i posiekana natka pietruszki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn