Wiosenna Zapiekanka Warzywna
Wiosenna zapiekanka warzywna może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 96 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ser fontina, zieloną cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kremowa Wiosenna Zapiekanka Warzywna Z Grana Padano Cookbook Re, Warzywa wiosenne Au Gratin, oraz Zapiekanka Warzywna.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól, tłuszcz i przyprawę.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę umieścić w średnim rondlu. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając trzepaczką aż do wymieszania. Gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 8 minut), ciągle mieszając.
Dodaj 3/4 filiżanki fontiny, 3/4 filiżanki parmezanu, tymianek, sól i pieprz; mieszaj, aż ser się rozpuści. Wymieszać z ryżem, szparagami, groszkiem i cebulą. Łyżka mieszanki ryżu w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Posypać równomiernie 1/4 filiżanki fontiny i 1/4 filiżanki parmezanu.
Piec w 400 przez 18 minut lub do bąbelków.