Wiosenna Frittata z " rodzinnego stołu

Wiosenna Frittata z
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Springtime Frittata z ' tabela rodziny spróbować. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 6. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz koszerną sól, jajka, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Maialino Marinara z " rodzinnego stołu, Jagnięcina Bolognese z " rodzinnego stołu, oraz Otulone krótkie żeberka z " rodzinnego stołu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby nadzienie: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
2
Przebić ziemniaki kilka razy widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
3
Piec bezpośrednio na stojaku piekarnika przez 1 godzinę lub do miękkości. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie wystarczająco do obsługi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
4
W międzyczasie zdejmij zewnętrzne liście karczocha, a następnie wyciągnij lub odetnij bladozielone liście w środku. Przyciąć trzon do 1 do 2 cali. Za pomocą noża do parowania przycinaj ciemnozieloną zewnętrzną część serca i łodygi. Podziel serce na pół i użyj łyżki lub małego noża do parkowania, aby wyrzeźbić kłujące zadławienie w jego środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Pokrój karczoch w plastry o grubości 1/8 cala. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
6
Gdy ziemniak jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, obrać go, ćwiartkę wzdłuż i pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/8 cala; jest OK, jeśli się kruszy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
7
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodać cebulę, Karczoch, i sól, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować, mieszając co kilka minut, przez 10 minut, lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Dodać szparagi i boćwina Szwajcarska i mieszać, aż boćwina zacznie więdnąć. Po 2 do 3 minutach, zwiększyć ogień do średniej-wysokiej i gotować, aż chard jest miękka i jakakolwiek woda odparowała, o 1 minutę więcej. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
10
Aby Frittata: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
11
W dużej misce ubić jajka i żółtka. Wymieszaj śmietanę, Gruyère, 3 łyżki Parmigiano, zioła, bułkę tartą, plastry ziemniaków, mieszankę szparagów, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
GruyereGruyere
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Podgrzać 1 łyżkę oleju w 10-calowej patelni żaroodpornej nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Dodać mieszaninę jaj i, z gumową łopatką lub drewnianą łyżką, mieszać do mieszania frittata przez 30 sekund, skrobanie dno patelni i rozbicie wszelkich dużych jaj twarogu. Frittata nadal będzie w większości mokre, z równomiernie rozproszone gotowane jajko w całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Zdejmij patelnię z ognia, wygładź górną część frittaty i delikatnie dotknij patelni na blacie, aby ją osadzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Wsuń patelnię do piekarnika i piecz przez 20 do 30 minut, lub aż Frittata będzie jędrna w dotyku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
16
Wyjąć z piekarnika i wyłożyć na duży talerz (lub pokroić w kliny na patelni za pomocą nieabrazyjnej szpatułki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
17
Dekoruj pozostałą 1 łyżką Parmigiano i mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
18
Podawać na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn