Wiosenna Frittata z " rodzinnego stołu

Wiosenna Frittata z
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Springtime Frittata z ' tabela rodziny spróbować. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 6. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz koszerną sól, jajka, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Maialino Marinara z " rodzinnego stołu, Jagnięcina Bolognese z " rodzinnego stołu, oraz Otulone krótkie żeberka z " rodzinnego stołu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby nadzienie: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Przebić ziemniaki kilka razy widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
3
Piec bezpośrednio na stojaku piekarnika przez 1 godzinę lub do miękkości. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie wystarczająco do obsługi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
W międzyczasie zdejmij zewnętrzne liście karczocha, a następnie wyciągnij lub odetnij bladozielone liście w środku. Przyciąć trzon do 1 do 2 cali. Za pomocą noża do parowania przycinaj ciemnozieloną zewnętrzną część serca i łodygi. Podziel serce na pół i użyj łyżki lub małego noża do parkowania, aby wyrzeźbić kłujące zadławienie w jego środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Pokrój karczoch w plastry o grubości 1/8 cala. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
6
Gdy ziemniak jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, obrać go, ćwiartkę wzdłuż i pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/8 cala; jest OK, jeśli się kruszy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
7
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać cebulę, Karczoch, i sól, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować, mieszając co kilka minut, przez 10 minut, lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
9
Dodać szparagi i boćwina Szwajcarska i mieszać, aż boćwina zacznie więdnąć. Po 2 do 3 minutach, zwiększyć ogień do średniej-wysokiej i gotować, aż chard jest miękka i jakakolwiek woda odparowała, o 1 minutę więcej. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Aby Frittata: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
W dużej misce ubić jajka i żółtka. Wymieszaj śmietanę, Gruyère, 3 łyżki Parmigiano, zioła, bułkę tartą, plastry ziemniaków, mieszankę szparagów, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
GruyereGruyere
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Podgrzać 1 łyżkę oleju w 10-calowej patelni żaroodpornej nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Dodać mieszaninę jaj i, z gumową łopatką lub drewnianą łyżką, mieszać do mieszania frittata przez 30 sekund, skrobanie dno patelni i rozbicie wszelkich dużych jaj twarogu. Frittata nadal będzie w większości mokre, z równomiernie rozproszone gotowane jajko w całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Zdejmij patelnię z ognia, wygładź górną część frittaty i delikatnie dotknij patelni na blacie, aby ją osadzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
15
Wsuń patelnię do piekarnika i piecz przez 20 do 30 minut, lub aż Frittata będzie jędrna w dotyku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
16
Wyjąć z piekarnika i wyłożyć na duży talerz (lub pokroić w kliny na patelni za pomocą nieabrazyjnej szpatułki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
17
Dekoruj pozostałą 1 łyżką Parmigiano i mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
18
Podawać na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn