Winogronowy Gelee z cytryną, bazylią i Krystalizowaną bitą śmietaną imbirową

Winogronowy Gelee z cytryną, bazylią i Krystalizowaną bitą śmietaną imbirową
Winogronowy Gelee z cytryną, bazylią i Krystalizowaną bitą śmietaną imbirową może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 584 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę do ubijania, julienne krystalizuje imbir, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Lody Imbirowe Krystalizowane, Ciasto melasowe cytrynowo-imbirowe z bitą śmietaną, oraz Gelée z owoców męczennicy z kremem bazyliowym.

Instrukcje

1
Włożyć winogrona, sok z cytryny, cukier i wodę do średniej wielkości garnka i ustawić na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż winogrona będą miękkie, a skórki całkowicie odbarwią się. Za pomocą masher ziemniaków zgniatać winogrona, aby uwolnić wszystkie soki. Nie puree w blenderze inaczej gelee będzie mętny i odebrać części skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
WinogronaWinogrona
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Wlej mieszaninę przez sito na dużą miarkę lub miskę z wylewką i użyj tylnej części chochli, aby mocno docisnąć miąższ - dzięki temu wydobędziesz jak najwięcej soku i smaku. Powinno to dać około 3 filiżanek (24 uncje) płynu. Jeśli jest to mniej więcej dodać wodę lub wylać część płynu, w przeciwnym razie stosunek żelatyny będzie off. Powoli ubijaj proszek żelatyny, upewniając się, że nadal ubijasz, aż wszystko zostanie w pełni włączone. Podzielić mieszaninę galaretki winogronowej na 4 do 6 szklanek w zależności od wielkości szklanek. Delikatnie wstrząsnąć, aby usunąć pęcherzyki na powierzchni, a następnie przechowywać w lodówce przez 3 do 4 godzin lub przez noc, aż do Ustawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka WinogronowaGalaretka Winogronowa
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
ChochlaChochla
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Aby zrobić sałatkę: w małym garnku, na średnim ogniu, dodaj cukier, zimną wodę, pokrojoną cytrynę i imbir. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie dodać bazylii i wyłączyć ogień, aby mieszaninę do strome, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Winogrona przeciąć na pół przez środek i dodać do dużej miski do mieszania. Ubierz winogrona z odrobiną syropu i wrzucić do połączenia. Wyrzucić bazylii i zarezerwować dodatkowy syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinogronaWinogrona
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
5
Aby ubić bitą śmietanę: za pomocą balonowej trzepaczki ubijaj śmietanę, cukier i wanilię, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż imbir do bitej śmietany, ale rezerwy kilka kawałków do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Aby zmontować naczynie: gdy gelee jest ustawiony, wyjąć go z lodówki i pokryć każdą szklankę łyżką sałatki winogronowej i quenelle z bitą śmietaną imbirową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
WinogronaWinogrona
7
Dekoruj pąkami bazylii i kawałkami imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
8
Każdą szklankę skropić odrobiną zastrzeżonego syropu cytrynowo-imbirowego i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn