Winogronowy Gelee z cytryną, bazylią i Krystalizowaną bitą śmietaną imbirową
Winogronowy Gelee z cytryną, bazylią i Krystalizowaną bitą śmietaną imbirową może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 584 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę do ubijania, julienne krystalizuje imbir, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Lody Imbirowe Krystalizowane, Ciasto melasowe cytrynowo-imbirowe z bitą śmietaną, oraz Gelée z owoców męczennicy z kremem bazyliowym.
Instrukcje
1
Włożyć winogrona, sok z cytryny, cukier i wodę do średniej wielkości garnka i ustawić na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż winogrona będą miękkie, a skórki całkowicie odbarwią się. Za pomocą masher ziemniaków zgniatać winogrona, aby uwolnić wszystkie soki. Nie puree w blenderze inaczej gelee będzie mętny i odebrać części skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Winogrona
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Nóż Do Obierania
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina Wieprzowa
2
Wlej mieszaninę przez sito na dużą miarkę lub miskę z wylewką i użyj tylnej części chochli, aby mocno docisnąć miąższ - dzięki temu wydobędziesz jak najwięcej soku i smaku. Powinno to dać około 3 filiżanek (24 uncje) płynu. Jeśli jest to mniej więcej dodać wodę lub wylać część płynu, w przeciwnym razie stosunek żelatyny będzie off. Powoli ubijaj proszek żelatyny, upewniając się, że nadal ubijasz, aż wszystko zostanie w pełni włączone. Podzielić mieszaninę galaretki winogronowej na 4 do 6 szklanek w zależności od wielkości szklanek. Delikatnie wstrząsnąć, aby usunąć pęcherzyki na powierzchni, a następnie przechowywać w lodówce przez 3 do 4 godzin lub przez noc, aż do Ustawienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka Winogronowa
Cukierki Dla Karłów
Ciepła, Mocna Parzona Kawa
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Chochla
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Aby zrobić sałatkę: w małym garnku, na średnim ogniu, dodaj cukier, zimną wodę, pokrojoną cytrynę i imbir. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie dodać bazylii i wyłączyć ogień, aby mieszaninę do strome, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Winogrona przeciąć na pół przez środek i dodać do dużej miski do mieszania. Ubierz winogrona z odrobiną syropu i wrzucić do połączenia. Wyrzucić bazylii i zarezerwować dodatkowy syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
5
Aby ubić bitą śmietanę: za pomocą balonowej trzepaczki ubijaj śmietanę, cukier i wanilię, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż imbir do bitej śmietany, ale rezerwy kilka kawałków do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Aby zmontować naczynie: gdy gelee jest ustawiony, wyjąć go z lodówki i pokryć każdą szklankę łyżką sałatki winogronowej i quenelle z bitą śmietaną imbirową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Winogrona
7
Dekoruj pąkami bazylii i kawałkami imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
8
Każdą szklankę skropić odrobiną zastrzeżonego syropu cytrynowo-imbirowego i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji