Wino Z Mniszka Lekarskiego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj wina z mniszka lekarskiego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 252 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.25 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cytrynę, pomarańczę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj wino z mniszka lekarskiego, Proste, Owocowe Wino Z Mniszka Lekarskiego, oraz Galaretka Z Mniszka Lekarskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kwiaty mniszka lekarskiego w dużym pojemniku żaroodpornym.
Zalać wrzącą wodą. Przykryć i pozostawić strome przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin. Przy produkcji wina z mniszka lekarskiego czystość jest kluczowa. Upewnij się, że blaty kuchenne, ręce i wszystkie naczynia są sterylne.
Wlać otrzymaną herbatę przez sitko o drobnych oczkach do dużego garnka lub rondla, naciskając płatki, aby uzyskać jak najwięcej smaku. Wyrzucić kwiaty i doprowadzić herbatę do wrzenia.
Umieścić cukier w żaroodpornym słoiku 1-galon.
Wlać wrzącą herbatę z mniszka lekarskiego do słoika i wymieszać do rozpuszczenia.
Dodać plastry cytryny i pomarańczy. Przykryj słoik i pozostaw płyn na 2 tygodnie w temperaturze pokojowej, wstrząsając co kilka dni.
Wlej wino z mniszka przez sitko o drobnej siatce wyłożone filtrem do czystego pojemnika.
Podawać lub przykryć i przechowywać w lodówce do 3 tygodni.
Fermentacja Win Kwiatowych
Niektóre z kwiatów, które tworzą piękne wina kwiatowe, to różowy (dianthus), liliowy, lawendowy, liliowy, bzu czarnego, fioletowy, tulipan, kwiaty ziołowe, Róże i bratki. Zamień w równych ilościach dowolne kwiaty, z wyjątkiem lawendy; ponieważ ma szczególnie mocny smak, lawendę należy zawsze stosować w nieco mniejszych ilościach.
Przedruk za zgodą gotowania z kwiatami: słodkie i słone przepisy z płatkami róży, bzu, lawendy i innych jadalnych kwiatów przez Miche Bacher; Fotografia przez Miana Jun. Copyright © 2013 by Miche Bacher; fotografie © 2013 by Quirk Productions, Inc. Opublikowane przez Quirk Books.