Wilgotny irlandzki chleb sodowy

Wilgotny irlandzki chleb sodowy
Przepis Moist Irish Soda Bread jest gotowy w około 1 godzinę i jest zdecydowanie znakomitą opcją lakto-owo-wegetariańską dla miłośników europejskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 186 kalorii , 4 g białka i 4 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 16 osób i kosztuje 19 centów za porcję. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na dzień św. Patryka . 135 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Sprawdza się jako bardzo niedrogie śniadanie. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, maślankę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 35% , co nie jest tak spektakularne. Irish Soda Bread with Raisins , Irish Soda Bread By Mommie Cooks i Raspberry Soda Bread: New Take On An Irish Tradition są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Ciepłe Mleko (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)Ciepłe Mleko (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Ciepła Woda (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)Ciepła Woda (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
2
Dodaj masło i mieszaj, aż mieszanka będzie miała konsystencję grubych okruchów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Płaska Pietruszka Pokrojona W Cienkie PlasterkiDuża Płaska Pietruszka Pokrojona W Cienkie Plasterki
3
Dodaj rodzynki. Wymieszaj z maślanką, aż będzie wilgotna. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię; delikatnie ugniataj 6-8 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
4
Umieścić na nieposmarowanej blasze do pieczenia; uformować 7-calowy okrągły bochenek. Używając ostrego noża, naciąć 1-calowy krzyż na głębokość około 1/4 cala na wierzchu bochenka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Konfitury Truskawkowe Smucker's® Lub Dowolne Konfitury, Dżemy Lub Galaretki Smucker's®Konfitury Truskawkowe Smucker's® Lub Dowolne Konfitury, Dżemy Lub Galaretki Smucker's®
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Piec w temperaturze 375° przez 40-45 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić na kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Lub Dowolne Przetwory, Dżemy Lub Galaretki Firmy Smucker's®Lub Dowolne Przetwory, Dżemy Lub Galaretki Firmy Smucker's®
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn