Wilgotne Ciasto Czekoladowe Polenta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj wilgotnego ciasta Polenta czekoladowego. Jedna porcja zawiera 621 kalorii, 10g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz brandy, masło, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wilgotne Ciasto Czekoladowe, Wilgotne Ciasto Czekoladowe, oraz Wilgotne Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni. Masło 9 na 13-calowej patelni do ciasta i wyłożyć ją pergaminem lub woskowanym papierem.
W górnej części podwójnego kotła ustawionego na ledwo gotującej się wodzie, stopić czekoladę i masło razem. Dobrze wymieszać i odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie w mikserze wyposażonym w nasadkę trzepaczką (lub mikserem ręcznym) ubijamy żółtka i 1/2 szklanki granulowanego cukru, aż będą bardzo jasnożółte i puszyste. W czystej, suchej misce ubijamy białka do uzyskania miękkich szczytów.
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki cukru i kontynuować ubijanie tylko do sztywnego i błyszczącego, o 30 sekund więcej. Złożyć żółtka do gorącej mieszaniny czekolady, aż ledwo mieszane. Złóż białka, aż ledwo się zmieszają.
Posypać brandy i polenta równomiernie na powierzchni ciasta i złożyć.
Wlać do przygotowanej patelni i piec, aż środek będzie twardy, a tester włożony do środka wyjdzie czysty (kilka okruchów jest w porządku), 1 do 1 1/4 godziny.
Pokroić w kwadraty, posypać cukrem cukierniczym i podawać.