Wilgotne Ciasto Czekoladowe Polenta

Wilgotne Ciasto Czekoladowe Polenta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj wilgotnego ciasta Polenta czekoladowego. Jedna porcja zawiera 621 kalorii, 10g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz brandy, masło, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wilgotne Ciasto Czekoladowe, Wilgotne Ciasto Czekoladowe, oraz Wilgotne Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni. Masło 9 na 13-calowej patelni do ciasta i wyłożyć ją pergaminem lub woskowanym papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
3
W górnej części podwójnego kotła ustawionego na ledwo gotującej się wodzie, stopić czekoladę i masło razem. Dobrze wymieszać i odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie w mikserze wyposażonym w nasadkę trzepaczką (lub mikserem ręcznym) ubijamy żółtka i 1/2 szklanki granulowanego cukru, aż będą bardzo jasnożółte i puszyste. W czystej, suchej misce ubijamy białka do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki cukru i kontynuować ubijanie tylko do sztywnego i błyszczącego, o 30 sekund więcej. Złożyć żółtka do gorącej mieszaniny czekolady, aż ledwo mieszane. Złóż białka, aż ledwo się zmieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)Podgrzana Bita śmietana (można Użyć Odmiany Z Puszki)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
5
Posypać brandy i polenta równomiernie na powierzchni ciasta i złożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
6
Wlać do przygotowanej patelni i piec, aż środek będzie twardy, a tester włożony do środka wyjdzie czysty (kilka okruchów jest w porządku), 1 do 1 1/4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Ostudzić na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Pokroić w kwadraty, posypać cukrem cukierniczym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn