Wieńce na poranek Bożego Narodzenia

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojego repertuaru, Christmas Morning Wreaths może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 26 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 45 porcji, każda zawiera 166 kalorii , 3 g białka i 3 g tłuszczu . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Sprawdza się jako tania przystawka. Jeśli masz rodzynki, brązowy cukier, mąkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 26% . Ta ocena nie jest taka niesamowita. Wypróbuj Cringle Christmas Crack (Najlepszy świąteczny crack w historii!) , Morning Banana Split i CHOCOLATE BANANA MORNING BUZZ SMOOTHIE , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. W dużej misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, 1 szklankę mąki uniwersalnej, cukier i sól.
Wymieszaj białko z mlekiem; dodaj do mieszanki mąki.
Dodaj mieszankę drożdżową; ubijaj, aż będzie gładka. Wymieszaj z pozostałą mąką pszenną, aby uzyskać zwarte ciasto.
Przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryj i schłódź w lodówce przez noc.
Uderz ciasto. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na trzy równe części.
Rozwałkuj każdą porcję na prostokąt o wymiarach 18 cali x 12 cali. W dużej misce wymieszaj daktyle, orzechy pekan, brązowy cukier, rodzynki i cynamon.
Posmaruj ciasto masłem i posyp nadzieniem, pozostawiając około 1,25 cm od brzegów.
Zwiń ciasto ciasno w rulon, zaczynając od dłuższego boku; zlepić brzegi, aby je uszczelnić.
Połóż stroną ze szwem do dołu na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do pieczenia; ściśnij końce razem, aby utworzyć pierścień. Nożyczkami odetnij od zewnętrznej krawędzi dwie trzecie drogi w kierunku środka pierścienia w odstępach 1-calowych. Nieznacznie rozdziel paski; przekręć, aby nadzienie było widoczne. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 40 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 18-23 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić na kratce.
Wymieszaj składniki lukru i polej nim wianki.