Wietnamskie karmelizowane krewetki to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 30 porcjami. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 53 kalorie. 70 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubi to Wietnamskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka wody, krewetki, szalotki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wietnamska Sałatka Z Makaronem Z Karmelizowaną Wieprzowiną, Wietnamska karmelizowana Sałatka z makaronem z wieprzowiny i ryżu, oraz Sałatka Z Krewetek Wietnamskich dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz sos rybny, ciemnobrązowy cukier, pokruszone płatki czerwonej papryki i wodę w średniej misce i ubijać, aż brązowy cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Ramię
Sos Rybny
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż miękkie i półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać czosnek i gotować kilka minut więcej. Nie brązowiej.Podkręć temperaturę do średniej i dodaj krewetki. Gotować, mieszając często, aż krewetki są ledwo różowe i nadal półprzezroczyste w miejscach, kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Dodaj mieszankę sos rybny, włączyć ciepło w dół do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż krewetki są gotowane przez, kilka minut więcej. (Uwaga: sos będzie cienki.) Off ciepła, mieszać w szalotki i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.