Wietnamski Stir-Fry jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pod ręką sos rybny, mielony pieprz, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Kurczak z brokułami Stir-Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Stek Sezamowy Stir Fry.
Instrukcje
1
Wymieszać oliwę z oliwek, 4 ząbki czosnku, imbir, sos rybny, sos sojowy i olej sezamowy w misce i wlać do zamykanej plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Szczypta Białego Sezamu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać końcówkę polędwicy wołowej, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Stek Porterhouse
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Wyjmij końcówkę polędwicy wołowej z marynaty i strząśnij nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Stek Porterhouse
Gruby Czerwony Cukier
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu i wymieszać z wołowiną. Gotować i mieszać, aż wołowina jest równomiernie rumiane, a nie Różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Wołowinę ułożyć na talerzu i odstawić. Zmniejszyć ciepło do medium, dodając więcej oleju roślinnego na patelni w razie potrzeby. Wymieszać w 2 ząbki czosnku, zielona cebula, i cebula; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszaj z zieloną fasolką, bulionem wołowym, sokiem z limonki, bazylią, miętą, płatkami czerwonej papryki i pieprzem. Powrót polędwicy wołowej na patelni i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Kawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Stek Porterhouse
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)