Wietnamski Pho jest wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 13g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.2 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać tofu, czosnek, imbir, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wietnamska Sałatka Z Makaronem Wołowym: Pho Tron, Wietnamska zupa wołowo-makaronowa z azjatycką zielenią, dobrze wietnamska / japońska, oraz Wietnamski dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Namoczyć wermiszel we wrzącej osolonej wodzie do miękkości (5-10 minut); odcedzić i spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2
Umieścić w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Rozgrzać olej w głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodać czosnek i imbir; gotować do miękkości (1 minuta), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5
Dodaj anyż, goździki i gałkę muszkatołową; mieszaj do pachnącego (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cytryna, Skórka świeżo Starta
6
Dodać wodę i sos sojowy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu. Częściowo przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
7
Ułożyć ozdoby w miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodaj warzywa i tofu do zupy; przykryj. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej. Gotować, aż warzywa będą miękkie (3-5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Makaron odsączyć; wymieszać z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.