Wietnamski Daikon i ogórki z marchwi

Jeśli u pacjenta występuje około 20 minut do spędzenia w kuchni, Wietnamski Daikon i ogórki z marchwi mogą być ogromne bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1643 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, rzodkiewki daikon, ocet i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest to niedrogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Marchew po wietnamsku i ogórki Daikon, Wietnamskie Ogórki Marchew & Daikon, Moja Rodzina, oraz Japoński Daikon i ogórki z marchwi.
Instrukcje
Pokrój je najpierw poprzecznie na 2 1/2 cala długości segmentów. Następnie wytnij wzdłuż plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry i pokrój je ponownie w pałki o grubości 1/4 cala.
W dużej misce umieść marchewkę i rzodkiewkę daikon.
Posypać 4 łyżeczkami cukru i 2 łyżeczkami soli. Użyj czystych rąk, aby wrzucić marchewki i daikon z solą i cukrem, aż dobrze pokryte.
Kontynuuj mieszanie marchwi i daikon rękami, aż zaczną zmiękać, około 3 minut. Są gotowe, gdy można zginać kawałek daikon całą drogę bez jego złamania.
Marchew i daikon przełożyć na durszlak, spłukać zimną wodą i dobrze osuszyć.
Dodać ocet mieszaninę cukru: w misce (8 filiżanka Pyrex miarki działa świetnie do tego) wymieszać jedną filiżankę cukru, biały ocet i ciepłą wodę, aż cukier się rozpuści.
Wlać mieszaninę octu do marchwi i daikon w słoikach: przygotuj czyste słoiki. Do słoików szczelnie zapakuj daikon i marchewkę.
Wylać płyn do wytrawiania, aby pokryć. Seal. Przechowywać w lodówce.
Marynaty powinny siedzieć przynajmniej na noc przed jedzeniem; ich smak poprawi się z czasem. Powinny trwać od 4 do 6 tygodni w lodówce.