Wietnamska Zupa Z Twarogu Smażonego Z Fasoli (Hu Tieu Chay)

Wietnamska Zupa Z Twarogu Smażonego Z Fasoli (Hu Tieu Chay)
Przepis wietnamska zupa z twarogu smażonego fasoli (Hu Tieu Chay) może zaspokoić Twoje Wietnamskie pragnienie w okolicy 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz jabłka fuji, szalotki, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Kilka osób naprawdę lubiło tę zupę. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mini smażone Wegetariańskie jajko (cha Gio Chay po wietnamsku), Goi Chay (wietnamska Sałatka Wegetariańska), oraz Bun Chay (wietnamska Wegetariańska Sałatka z makaronem).

Instrukcje

1
Zwęglanie cebuli i imbiru: Char cebuli i imbiru. Umyć cały nieobrany imbir, osuszyć. Obierz całą cebulę bez cięcia łodygi, aby upewnić się, że cebula nie rozpadnie się w bulionie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2
Umieść grill na kuchence, a następnie char całą skórę imbiru i cebuli. Owiń je w folię aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Ostudzić przez około 10 minut. Umyj imbir i cebulę pod bieżącą wodą z kranu; zaczerniona skóra zaraz zejdzie. Posmaruj imbir młotkiem, aby rozluźnić miąższ i pomóc uwolnić cały smak.Przygotowanie grzybów shiitake: grzyby moczyć w gorącej wodzie przez 30-40 minut i odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Usunąć i wyrzucić łodygi.Do makaronu z tapioki: napełnij duży garnek wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
TapiokaTapioka
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj makaron. Odczekaj, aż woda wróci do wrzenia (około 1-2 minuty), a następnie obniż ciepło do średnio niskiego przez około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1
Podgrzać około 2 łyżki oleju na patelni. Rozbij suszony twaróg fasolowy na kawałki, które pasują do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać twaróg fasolowy i smażyć, aż będzie bąbelkowy, chrupiący i złocisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1
Dodaj jeszcze 2 łyżki oleju do patelni. Podsmaż czosnek na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przenieść na talerz.
3
Dodaj szalotki do oleju, i gotować, mieszając często, aby zapobiec szalotki od spalania, aż kolor jest równomiernie złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienki-Cienki-
1
Spuścić płyn z opakowania tofu. Pat tofu suche ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
Pokroić w plastry 1/2 cala. Korzystając z oleju z patelni, smaż plastry na patelni, aż będą lekko złote. Nie przegotuj kawałków, bo zaczną twardnieć. Tofu powinno być jeszcze wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przenieść wszystkie tofu do ręcznika papierowego i niech ostygnie. Gdy plastry tofu są wystarczająco fajne, aby obsłużyć, pokroić je w długie paski. Odstawić na talerz.Jak zrobić wegetariański bulion: w dużym garnku połącz czosnek, szalotkę, pokrojony suszony daikon, zwęgloną cebulę, imbir, jabłka i 4 litry wody. Doprowadzić do wrzenia ryczącego przez około 30 minut i gotować, aż bulion zmniejszy się o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Regularnie usuwaj zanieczyszczenia unoszące się na powierzchnię bulionu za pomocą drobnego Sitka siatkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Dodaj marchewkę i daikon i obniżyć ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować jeszcze przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
6
Dodać seler, cukier kamienny i sól przyprawową grzybów. Gotować przez kolejne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Usuń daikon (jeśli lubisz smak), seler i marchew z bulionu. Pokroić warzywa i umieścić je z powrotem w bulionie. Sprawdź przyprawę. Doprawić solą i pieprzem. Dostosuj słodycz bulionu. Ilość cukru zmienia się w zależności od słodyczy jabłek. Zakończ kroplą oleju sezamowego.Gotowanie grzybów shiitake: kadzi około 2-3 szklanki bulionu warzywnego do osobnego rondla. Pokroić grzyby i dodać je do płynu. Doprowadzić płyn do wrzenia i gotować przez około 5-8 minut.Czas montażu: Ustaw miseczki do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
8
Umieść trochę posiekanej białej cebuli, trochę zielonej cebuli, kiełki fasoli, mięta, bazylia i kolendra w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cebula BiałaCebula Biała
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodać gotowane odsączone makaron z tapioki. Do miski wrzucić bulion z marchewką, selerem naciowym i grzybami shiitake z drugiego rondla. Top ze smażonym tofu i skórką tofu (smażony twaróg z fasoli).
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Arkusze Z Twarogu FasoliArkusze Z Twarogu Fasoli
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
TapiokaTapioka
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
10
Dekoruj więcej zielonej cebuli, bazylii i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
11
Podawać z sosem czosnkowym chili (tng t) i świeżymi pokrojonymi zielonymi chiles na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Krążki Ostrej Papryki, OdsączonePokrojone W Plasterki Krążki Ostrej Papryki, Odsączone
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
12
Podawać natychmiast.Bon apptit!
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn