Wietnamska Zupa Z Twarogu Smażonego Z Fasoli (Hu Tieu Chay)

Wietnamska Zupa Z Twarogu Smażonego Z Fasoli (Hu Tieu Chay)
Przepis wietnamska zupa z twarogu smażonego fasoli (Hu Tieu Chay) może zaspokoić Twoje Wietnamskie pragnienie w okolicy 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz jabłka fuji, szalotki, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Kilka osób naprawdę lubiło tę zupę. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mini smażone Wegetariańskie jajko (cha Gio Chay po wietnamsku), Goi Chay (wietnamska Sałatka Wegetariańska), oraz Bun Chay (wietnamska Wegetariańska Sałatka z makaronem).

Instrukcje

1
Zwęglanie cebuli i imbiru: Char cebuli i imbiru. Umyć cały nieobrany imbir, osuszyć. Obierz całą cebulę bez cięcia łodygi, aby upewnić się, że cebula nie rozpadnie się w bulionie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2
Umieść grill na kuchence, a następnie char całą skórę imbiru i cebuli. Owiń je w folię aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Ostudzić przez około 10 minut. Umyj imbir i cebulę pod bieżącą wodą z kranu; zaczerniona skóra zaraz zejdzie. Posmaruj imbir młotkiem, aby rozluźnić miąższ i pomóc uwolnić cały smak.Przygotowanie grzybów shiitake: grzyby moczyć w gorącej wodzie przez 30-40 minut i odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
4
Usunąć i wyrzucić łodygi.Do makaronu z tapioki: napełnij duży garnek wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
TapiokaTapioka
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj makaron. Odczekaj, aż woda wróci do wrzenia (około 1-2 minuty), a następnie obniż ciepło do średnio niskiego przez około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1
Podgrzać około 2 łyżki oleju na patelni. Rozbij suszony twaróg fasolowy na kawałki, które pasują do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać twaróg fasolowy i smażyć, aż będzie bąbelkowy, chrupiący i złocisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1
Dodaj jeszcze 2 łyżki oleju do patelni. Podsmaż czosnek na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Przenieść na talerz.
3
Dodaj szalotki do oleju, i gotować, mieszając często, aby zapobiec szalotki od spalania, aż kolor jest równomiernie złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1
Spuścić płyn z opakowania tofu. Pat tofu suche ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Pokroić w plastry 1/2 cala. Korzystając z oleju z patelni, smaż plastry na patelni, aż będą lekko złote. Nie przegotuj kawałków, bo zaczną twardnieć. Tofu powinno być jeszcze wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Przenieść wszystkie tofu do ręcznika papierowego i niech ostygnie. Gdy plastry tofu są wystarczająco fajne, aby obsłużyć, pokroić je w długie paski. Odstawić na talerz.Jak zrobić wegetariański bulion: w dużym garnku połącz czosnek, szalotkę, pokrojony suszony daikon, zwęgloną cebulę, imbir, jabłka i 4 litry wody. Doprowadzić do wrzenia ryczącego przez około 30 minut i gotować, aż bulion zmniejszy się o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Regularnie usuwaj zanieczyszczenia unoszące się na powierzchnię bulionu za pomocą drobnego Sitka siatkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Dodaj marchewkę i daikon i obniżyć ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować jeszcze przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
6
Dodać seler, cukier kamienny i sól przyprawową grzybów. Gotować przez kolejne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
7
Usuń daikon (jeśli lubisz smak), seler i marchew z bulionu. Pokroić warzywa i umieścić je z powrotem w bulionie. Sprawdź przyprawę. Doprawić solą i pieprzem. Dostosuj słodycz bulionu. Ilość cukru zmienia się w zależności od słodyczy jabłek. Zakończ kroplą oleju sezamowego.Gotowanie grzybów shiitake: kadzi około 2-3 szklanki bulionu warzywnego do osobnego rondla. Pokroić grzyby i dodać je do płynu. Doprowadzić płyn do wrzenia i gotować przez około 5-8 minut.Czas montażu: Ustaw miseczki do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Goya SazonGoya Sazon
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
ChochlaChochla
8
Umieść trochę posiekanej białej cebuli, trochę zielonej cebuli, kiełki fasoli, mięta, bazylia i kolendra w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cebula BiałaCebula Biała
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
Dodać gotowane odsączone makaron z tapioki. Do miski wrzucić bulion z marchewką, selerem naciowym i grzybami shiitake z drugiego rondla. Top ze smażonym tofu i skórką tofu (smażony twaróg z fasoli).
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Arkusze Z Twarogu FasoliArkusze Z Twarogu Fasoli
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
TapiokaTapioka
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
ChochlaChochla
10
Dekoruj więcej zielonej cebuli, bazylii i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
11
Podawać z sosem czosnkowym chili (tng t) i świeżymi pokrojonymi zielonymi chiles na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Krążki Ostrej Papryki, OdsączonePokrojone W Plasterki Krążki Ostrej Papryki, Odsączone
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
12
Podawać natychmiast.Bon apptit!
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn