Wietnamska Sałatka Z Kurczakiem (Goi Ga)
Wietnamska Sałatka z kurczakiem (Goi Ga) może być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 418 kalorii, 32G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,32 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz kurczaka, imbir, ngã2 Gai i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Spróbuj Wietnamska Sałatka Z Kurczakiem, Wietnamska Sałatka Z Kurczakiem, oraz Wietnamska Sałatka Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marynowanie czerwonej cebuli: obrać i cienko pokroić czerwoną cebulę; drobno mielić.
Pokrojoną cebulę umieścić w misce, posypać brązowym cukrem i skropić sokiem z połowy limonki. Dobrze rzucaj. Odstawić. Dokonywanie pasty imbirowej: oczyścić imbir. Korzeń imbiru obrać nożem do parkowania i drobno posiekać.
Umieść posiekany imbir w mini blenderze, dodając około 2 łyżki stołowe (lub więcej) wody dla płynnego przepływu. Zebrać około 2 łyżeczki. Odstawić.Przygotowanie kurczaka: doprowadzić około 7 litrów wody do wrzenia.
Dodać podsmażoną cebulę. Gotować przez około 5 minut. Cukier nie jest jeszcze potrzebny ze względu na naturalną słodycz cebuli. Nie sól.
Do bulionu cebulowego dodać całe udka z kurczaka i kurczaka oraz pałeczki. Gotować przez około 10-12 minut.
Wyjąć całe kurczaki z garnka.
Pozwól im ostygnąć, aż będziesz mógł sobie z nimi poradzić bez dyskomfortu. Wykonaj kilka głębokich ukośnych nacięć w całym ciele ptaków.
Kawałki kurczaka umieścić z powrotem w bulionie.
Dodaj pół daikona, całą cebulę, cukier kamienny i sól przyprawową do grzybów. Doprowadzić do jeszcze jednego wrzenia i dusić przez kolejne 30 minut, aż cała cebula i daikon będą miękkie i miękkie.Doprawić solą. Doprowadzić z powrotem do wrzenia, a następnie natychmiast obniżyć ogień do delikatnego wrzenia. Gotować przez kolejne 10-12 minut.
Pozwól im ostygnąć, aż będziesz mógł sobie z nimi poradzić bez dyskomfortu. Rozdrobnij mięso.
Posypać 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Mięso odstawić na półmisek. Rezerwować rosół z kurczaka na inny przepis (patrz wskazówki).Orzeszki ziemne: w moździerzu i tłuczku lekko zmiażdżyć orzeszki ziemne. Nadal chcesz mieć widoczne kawałki orzeszków ziemnych na chrupiące texture.Gi sos (sos sałatkowy): w misce połączyć resztę soku z limonki, cukier, sól, marynowany czosnek, pasta imbirowa i sos sojowy.
Dobrze wymieszać.Czas montażu: w dużej misce, połączyć rozdrobnione kurczaka, Red Thai chili, rozdrobnione daikon, suszone smażone szalotka. rozdrobnioną kapustę i marynowaną czerwoną cebulę z płynem do maceracji. Gdy będziesz gotowy do podania, skropić sosem gi (sos sałatkowy).
Dodaj wszystkie posiekane zioła. Dobrze rzucaj. Doprawić większą ilością soli (w razie potrzeby)i pozostałym pieprzem.
Posypać orzeszki ziemne (jeśli chcesz).
Podawać z odrobiną mui t (sól chili) i nc mm (w razie potrzeby) na boku. Natychmiast zadzwoń do gangu.Jedz pałeczkami i ciesz się!
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.