Wietnamska karmelizowana wieprzowina z ryżem kolendrowym
Przepis Wietnamski karmelizowana wieprzowina z kolendrą ryż jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sok z limonki, brązowy cukier, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Spróbuj Wietnamska karmelizowana Sałatka z makaronem z wieprzowiny i ryżu, Wietnamska Sałatka Z Makaronem Z Karmelizowaną Wieprzowiną, oraz Wieprzowina ze słodkimi ziemniakami i kolendrą Jabłko ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować marynatę, pokrój wieprzowinę w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala.
Połączyć wieprzowinę i 5 kolejnych składników (przez 4 ząbki czosnku) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodaj 1/4 szklanki zielonej cebuli do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 30 minut, obracając od czasu do czasu.
Podczas gdy wieprzowina marynuje, przygotować ryż. Gotować kolendrę w średnim rondlu na średnim ogniu 1 minutę lub do lekko tosty, często mieszając.
Dodać 2 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ryżem; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 16 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta. Wymieszać z kolendrą.
Wyjąć wieprzowinę z worka; wyrzucić marynatę.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj wieprzowinę na patelnię; smażyć 1 minutę lub aż lekko rumiane.
Wyjąć wieprzowinę z patelni; wytrzeć patelnię czystą papierowymi ręcznikami.
Dodać cukier granulowany i 1 łyżkę wody na patelnię; gotować na średnim ogniu 1 minutę lub aż cukier się rozpuści, stale mieszając. Kontynuuj gotowanie 4 minuty lub do złotego koloru(nie mieszać). Powrót wieprzowinę na patelnię; gotować 1 minutę, podrzucając do płaszcza.
Przełożyć mieszankę wieprzową do miski.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać imbir i 1 łyżeczkę czosnku na patelnię; gotować 30 sekund, stale mieszając.
Dodaj połowę szpinaku na patelnię; przykryć i gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Dodaj pozostały szpinak i 1/4 łyżeczki soli do patelni; wrzucić do połączenia.
Szpinak przełożyć na półmisk; na wierzch polać mieszanką wieprzową.
Posypać 1/4 szklanki zielonej cebuli i mięty.
Nuta wina: dzięki żywym smakom tego dania sięgnij po pełnowartościową, a jednocześnie orzeźwiającą Biel, taką jak Nobilo Pinot Gris ($1
z Nowej Zelandii. To wino ma odrobinę słodyczy, która uzupełnia słodką wieprzowinę i karmelizowaną glazurę, jednocześnie równoważąc ciepło imbiru i czerwonej papryki. Jasne kwasy i cytrusowe smaki przygotowują podniebienie na kolejny kęs. Jeffery Lindenmuth