Wieprzowina z winem i czosnkiem (portugalska Vina Dosh)
Wino i czosnek wieprzowina (Portugalski Vina Dosh) może być tylko napój szukasz. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 55 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz liście laurowe, czosnek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Torresmos-Portugalska Wieprzowina Pieczona Czosnkiem, Kotlety wieprzowe z winem i czosnkiem, oraz Kotlety wieprzowe z czosnkiem i jabłkami w winie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubić ocet winny czerwony, czerwone wino, czosnek, liście laurowe, goździki, czarny pieprz, sól i tymianek; wlać do zamykanej plastikowej torby.
Dodać wieprzowinę, zalać marynatą, wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce 2 do 4 dni, obracając od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Odcedzić wieprzowinę, rezerwując 1/2 szklanki marynaty. W naczyniu do pieczenia włożyć wieprzowinę i marynatę.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wieprzowina całkowicie się ogrzeje, około 20 minut.
Odcedzić jak najwięcej płynu z wieprzowiny, jak to możliwe.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę na patelni w partiach, aby zapobiec tłoku; gotować i mieszać w gorącym oleju, aż całkowicie rumiane i nie różowy w środku, 10 do 15 protokół.