Wieprzowina z kopru włoskiego z prażonymi karczochami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny z koprem włoskim z prażonymi karczochami. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.86 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 344 kalorie, 41g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz karczochy, oliwa z oliwek, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wieprzowina z kopru włoskiego z prażonymi warzywami korzeniowymi, Polędwica wieprzowa z kopru włoskiego z pieczonymi ziemniakami i gruszkami, oraz Pieczone karczochy, marchew i koper włoski z pieczonym na patelni halibutem.
Instrukcje
W przypadku karczochów: zdjąć ciemne, twarde zewnętrzne zielone liście każdego karczocha; wyrzucić. Wykończyć koniec i obrać Na Zewnątrz łodygi, pozostawiając ją przymocowaną.
Lay karczochy na boku, i pokroić około 1/2 cala od góry. Połówki karczochów wzdłuż, i przeciąć każdy na pół ponownie.
Umieść ćwiartki karczocha w dużym garnku; dodaj wodę do przykrycia.
Dodaj liść laurowy, cały i mielony czosnek i 2 łyżeczki soli koszernej. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do miękkości.
Zeskrobać małe wewnętrzne liście i rozmyte centrum karczocha serca łyżeczką; wyrzucić.
Umieść karczochy, pokrój bok na patelni z prześcieradłem.
W małej misce wymieszać olej, ocet, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Mżawka vinaigrette na karczochy; wrzucić dobrze. Odstawić.
Pierwsze 4 składniki na wieprzowinę Połącz w małej misce; zmiksuj palcami lub ułóż na szorstką pastę z moździerzem i tłuczkiem.
Schab osuszyć; dobrze doprawić dodatkiem koszernej soli i pieprzu. Schab motylkowy: zaczynając od połowy 1 końca schabu, przeciąć długim, ostrym nożem wzdłuż środka schabu, przecinając na drugi koniec, uważając, aby nie przeciąć drugiej strony. Użyj palców, pracując z obu końców, aby utworzyć otwór o szerokości 1 1/2 cala i przetrzyj schab połową mieszanki czosnku. Zamknij otwór i mocno zwiąż w odstępach 2-calowych sznurkiem kuchennym.
Wyłożyć dużą patelnię z folią aluminiową.
Na folii umieścić wieprzowinę, a pozostałą masę czosnkową wcierać w mięso.
Pieczeń wieprzowa w temperaturze 400 przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika; zalać dowolnymi sokami z patelni. Obróć wieprzowinę, używając szczypiec. (Nie przebijaj widelcem, bo mięso straci soki.) Rozmieść karczochy wokół wieprzowiny. Pieczeń 25 minut więcej lub do momentu, gdy termometr natychmiastowy odczytu zarejestruje 15
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika.
Przenieść do deski do krojenia i namiot luźno z folią.
Odstawić na 10 minut przed cięciem. (Wieprzowina będzie nadal gotować.)
Snip string off wieprzowiny; wyrzucić.
Mięso pokroić w cienkie plasterki, oszczędzając wszelkie soki i ułożyć na półmisku. Surround z pieczonych karczochów.