Wieprzowina z koprem włoskim i ziemniakami
Wieprzowina z koprem włoskim i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 468 kalorii, 40g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bulionu z kurczaka, ziemniaki o czerwonej skórce, koszerna sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona łopatka wieprzowa z koprem włoskim i ziemniakami, Kotlety schabowe pieczone w garnku z koprem włoskim i ziemniakami, oraz Kotlety schabowe z koprem włoskim z ziemniakami i szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. połówki polędwiczki wieprzowej w poprzek; posypać 1 łyżeczką tymianku i 1/2 łyżeczki każda sól i pieprz.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę i gotować, obracając, aż rumiane, o 5 protokół.
Przenieś do patelni; piecz, aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej części wieprzowiny rejestruje 140 stopni F, 12 do 15 minut.
W międzyczasie podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać koper włoski, czosnek, ziemniaki, Wino i 1 szklankę wody; doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, następnie przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą prawie miękkie, 15 minut.
Odkryć i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 10 protokół.
Dodać bulion i pozostałe 1/2 łyżeczki tymianku. Gotować na wolnym ogniu, aż lekko zmniejszona, 1 minuta.
Dodać śmietanę; zwiększyć ogień i delikatnie gotować, aż lekko zgęstnieje, o 1 więcej minut. Doprawić solą i pieprzem. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z warzywami i sosem. Top z pietruszką.
Zdjęcia Antonis Achilleos