Wieprzowina z kabaczkiem i jabłkami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny z kabaczkiem i jabłkami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 50g białka, 21g tłuszczu i w sumie 541 kalorii. Za 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś gałkę muszkatołową, dynię piżmową, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Muszkatołowe jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 53 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Wieprzowina z jabłkami i dynią, Kotlety wieprzowe z jabłkami cynamonowymi i dynią piżmową, oraz Kotlety wieprzowe Uptown i sos jabłkowy: polędwiczki wieprzowe pieczone z jabłkami Escalloped dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
W misce wymieszaj gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę czosnku i szałwię. Potrzyj wieprzowinę i dopraw solą i pieprzem.
Do miski Wrzuć dynię, jabłka, cebulę, pozostałą 1/2 łyżeczki czosnku, musztardę miodową oraz sól i pieprz do smaku.
Rozłóż na długim arkuszu folii.
Dodaj rozmaryn i 3 łyżki masła, a następnie połącz końce folii i zaciśnij, aby zamknąć w opakowaniu.
Umieść paczkę na blasze do pieczenia i piecz na górnym ruszcie do miękkości, 30 do 35 minut. Zrób dziury w Opakowaniu, aby uwolnić parę.
W międzyczasie podgrzej dużą żaroodporną patelnię na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła, a następnie zrumień wieprzowinę ze wszystkich stron, około 8 minut.
Dodaj 2 łyżki wody i zeskrob wszelkie zrumienione kawałki z patelni, a następnie przenieś patelnię na dolną ruszt piekarnika i piecz, aż termometr zarejestruje 150, około 15 minut.
Przełóż mięso na deskę do krojenia i odstaw na 5 minut.
Ustaw patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 szklanki wody, zeskrob zarumienione kawałki i gotuj na wolnym ogniu przez około 2 minuty. Pokrój wieprzowinę i skrop sokami z patelni.
Podawać z kabaczkiem i jabłkami.
Zdjęcia Antonis Achilleos